http://www.dansit.no/aktiviteter/jenta-som-mistet-navnet-sitt-kompani-morell-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/bent-out-of-shape-deed-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/again-av-zero-visibility-corp/http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-hvor-har-du-vaert-multiplie-2018/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Nyhet: Dansenett Norge tildelt 3 mill. av Kulturdepartementet!

Kulturdepartementet tildeler et tilskudd fra spillemidlene på kr 3 000 000 til DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, Dansearena nord, Regional arena for samtidsdans, Bærum Kulturhus og Dansens Hus til etablering av et nasjonalt turnénettverk for dans: Dansenett Norge.

I dag slapp regjeringen nyheten om at de gir tre millioner kroner til Dansenett Norge.

Det er DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge (Trondheim), Dansens Hus (Oslo), Bærum kulturhus – regionalt kompetansesenter for dans (Sandvika), Regional Arena for Samtidsdans (Sandnes) og Dansearena nord (Hammerfest) som sammen har tatt initiativ til nettverket. Gjennom etablering av Dansenett Norge samles dermed kompetanse fra noen av Norges viktigste aktører for visning av samtidig dansekunst.

Dansenett Norge er et turnénettverk som arbeider for å gjøre norsk og internasjonal dansekunst tilgjengelig for et stort og engasjert publikum i hele landet.

– Regjeringen ønsker å støtte opp om Dansens Hus og de fire regionale kompetansesentrene som nå går sammen om å gjøre norsk og internasjonal dansekunst mer tilgjengelig for publikum over hele landet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Les hele departementets pressemelding her!

– Dette er en stor dag for dansekunstfeltet i hele landet; for publikum, arrangører og dansekunstnere. Jeg er stolt og glad for at det pilotarbeidet vi har gjort for utviklingen av et nasjonalt turnénettverk for dans ble en suksesshistorie å bygge videre på. Dette tilskuddet vil ha enorm betydning for den videre utviklingen av dansekunstfeltet i Midt-Norge, forteller Arnhild Staal Pettersen, daglig leder i DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge.

×