http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/utlysninger/ledig-residens/http://www.dansit.no/aktiviteter/train-the-trainer-kurs-med-ill_abilities/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-samiske-ungdommer-sokes-til-unfinished-tales/http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/http://www.dansit.no/residens/michael-aspli-shadow-ground/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Residens uke 42: Sterud/Kongsness

Sterud/Kongsness – Butch Tribute

Sterud/Kongsness er i residens med forprosjektet Butch Tribute, som er en undersøkelse av kvinnelig maskulinitet med et fysisk og performativt fokus.

Vi vil se nærmere på hvordan kroppene våre allerede er formet av forventninger og krav vi har blitt møtt med som kvinnelige dansere. Ved å ta for oss forholdet mellom maskulinitet og performativitet, vil vi utvikle vår egen maskuline kroppslighet, og et bevegelsesmateriale basert på denne. Vi lar oss inspirere av, og ønsker å løfte fram, butch`en som figur. Undersøkelsen forankres i skeiv teori og plasserer seg i forlengelsen av prosjektet vårt Skeiv dansekunst – en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no, 2018). – Sterud/Kongsness

Om kompaniet

Marte Reithaug Sterud (f. 1985, Hamar) jobber med dans, koreografi og tekst i krysningen mellom: praksis og teori, kunstproduksjon og kunnskapsutvikling, språk og kropp. Arbeidet hennes består av forestillinger, tekster, foredrag og seminar – bl.a. samtalerekken Skeiv dansekunst (2018). For tiden skriver hun en masteroppgave i Gender Studies ved Universitetet i Oslo; om hvordan det lesbiske kommer til syne på scenen (-2020). Hun skriver også dansekritikker for norsk shakespeare tidsskrift. Marte har en BA i moderne/samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (’08) og ett-årig påbygning fra tidl. Skolen for samtidsdans – nå Høgskolen for Dansekunst (’10).

Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi med base i Oslo. Arbeidet hennes tar form som forestillinger, seminarer, workshops, samtaleserier, tekster og publikasjoner. Hun er redaktør for antologien KOREOGRAFI, som ble utgitt i 2016 og 2018. Av nyere arbeid kan nevnes Skeiv dansekunst – en samtalerekke (2018) i samarbeid med Marte Reithaug Sterud og forestillingen ABOUT (2018/19) sammen med Solveig Styve Holte.

annchristinkongsness.com
×