http://www.dansit.no/residens/river-being/http://www.dansit.no/residens/propellart1-butoh-solo-in-progress/http://www.dansit.no/residens/revisiting-solo/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/http://www.dansit.no/aktiviteter/sommerkurs-i-trondheim-2022/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Draug Produksjoner – Sinte gamle samedamer

Sinte gamle samedamer er en hardtslående kunstfaglig knyttneve rettet mot stigmatiseringen av urfolkskvinner og av godt voksne kvinner generelt.

Musikalsk, forførerisk, rasende og sensuelt, vil vi utfordre myter og normer knyttet til kvinner over en viss alder, samt kvinner av samisk opphav og tilknytning. Vi ønsker å gi kvinner fra hele Sápmi en stemme, helt fra brølet fra dypet til en stille hvisken.

Vi vil lage en danseforestilling som tar for seg kvinneroller og voksne kvinner i Sápmi sine utfordringer og kampsaker. Forestillingen vil baseres på dyptgående intervjuer av kvinner i ulike deler av Sápmi. Dokumentasjon fra intervjuer og arbeidsprosess vil bli presentert både som fotoutstilling og i bokform, og senere oppbevart og formidlet via Samisk Arkiv.

Medvirkende

Produsent og danser: Stina Ravdna Lorås
Danser: Elisabeth Heilmann Blind
Danser: Ada Einmo Jürgensen
Fotograf: Torgrim Halvari
Medkoreograf: Yaniv Cohen

Støttet av: Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune
Samarbeidspartnere: Daiddafoanda, Stamsund Teaterfestival, Samisk Arkiv
Co-produsent: DansiT

www.draugproduksjoner.no
×