https://www.barasigfusdottir.comhttp://www.dansit.no/utlysninger/ledig-residens-uke-23-og-uke-26/http://www.dansit.no/residens/kristina-gjems-your-shadow/http://www.dansit.no/aktiviteter/sommerkurs-i-trondheim-2019/http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Simen Dieserud Thornquist

Panta Rei Danseteater – TILT Grow

TILT Grow er i residens i uke 23, 24 og 25

TILT Grow er et talentutviklingsprogram initiert av Panta Rei Danseteater. I 2018 har fokus vært på Midt Norge, og fem dansere med tilknytning til regionen er valgt ut til å delta. Programmet består av faglige seminarer, publikumsbyggende arbeid, og produksjon og turné med en profesjonell danseforestilling.

Tre av TILT Grow danserne har nå inntatt salen for å påbegynne arbeidet mot forestillingen som skal på turne til høsten. I den første arbeidsperioden jobber danserne med hver sin individuelle mentor for å utvikle en solo, basert på oppgaver gitt av koreograf Erik Kaiel. Kaiel leder neste produksjonsperiode i august. Da skal de fire soloene brukes som utgangspunkt for den videre koreografiprosessen.

Forestillingen ferdigstilles i august, og det blir premiere i Trondheim i september 2018.

Forestillingen er tilknyttet Panta Rei Danseteater sitt nasjonale TILT – prosjekt, og er tatt opp av Dansenett Norge for turné høsten 2018.

Mer om TILT Grow

TILT Grow er et talentutviklingsprogram støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Programmet går over tre år og tilbyr hvert år fire til seks profesjonelle dansekunstnere å delta. I 2018 har programmet fokus på Trøndelag og Midt-Norge.

TILT Grow skal fremme dansefaglige prestasjoner, samt gjøre dansekunstnere mer levedyktige i et felt som er i stadig endring. Etter audition får fire til seks deltakere fra de regionene den nasjonale satsningen TILT gjennomføres, tilbud om å delta i et eget talentutviklingsprogram – TILT Grow. I samarbeid med en internasjonalt anerkjent koreograf produseres et verk for og med deltakerne i programmet. Forestillingen skal følge det nasjonale prosjektet TILT på turné til vertskommuner, byer, kulturhus og scener der prosjektet gjennomføres.

Medvirkende

Koreograf: Erik Kaiel, med Anne Holck Ekenes og Pia Holden

TILT Grow (dansere og TILT koordinatorer):
Marthe Aleksandra Aagesen
Rebecka Lange
Julie Steinjord Mjøen
Ingvild Mæhle Skjøtskift
Heidi Grøtte – eget soloprosjekt

Mentorer:
Jon Filip Fahlstrøm, mentor for Rebecka Lange
Henriette Hamli, mentor for Marthe Aagesen
Matias Rønningen, mentor for Juile Steinjord Mjøen
Jens Jeffry Trinidad, mentor for Ingvild Mæhle Skjøtskift og Heidi Grøtte

×