http://www.dansit.no/residens/fredrik-petrov-folklore/http://www.dansit.no/aktiviteter/quantum-entanglement/http://www.dansit.no/aktiviteter/utsatt-sacrificing-motorpsycho-og-impure-company-no-ir/http://www.dansit.no/aktiviteter/circus-absence/http://www.dansit.no/aktiviteter/penga-eller-livet-et-fagprogram-om-a-forvalte-resurser-og-skape-en-baerekraftig-kunstnerkarriere/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Juliane Schütz

Marie Rechsteiner – Landscapes of imagination

Prosjektet «Landscapes of imagination» er en strategi for soloarbeid, og en del av et lengre fordypningsprosjekt av og med Marie Rechsteiner.

En enkelt danser i et tilsynelatende tomt rom, men med uendelige muligheter. Kommunikasjon mellom kroppsdeler, mellom det synlige og det usynlige. Et rom som utfordrer soloarbeidet, som gjennom bruk av hele sansesystemet åpner opp for lek, drømmer og imaginære bilder som kan utfordre det fysiske språket, skape ulike dynamikker, teksturer og følelser.

I arbeidet stilles det spørsmål rundt hvordan skape ulike tilstander i kroppen og stemninger i rommet. Kan man skape bevegelse i rommet og en delt opplevelse av det som ikke er der? Hvordan gjøre det usynlige synlig, se potensiale i rommet, i kroppen? Kan man flytte på luften, høre bevegelsenes stemme, skape imaginære bilder som kommer til live? Et delt rom med alt som er og som kan være, både det imaginære, immaterielle og det materielle. Å skape et rom som åpner opp for nye tolkninger i kroppen, som skaper nye muligheter i det koreografiske arbeidet i soloformatet. Arbeidet er en del av et lengre prosjekt og ble videreutviklet gjennom deltakelse i KreativLab ved CODA, og vil bli vist som en arbeidsvisning med fokus på egne prosesser høsten 2021. I tillegg legger utforskningen grunnlag for videre forestillingsarbeid.

Om Marie Rechsteiner

Marie Rechsteiner er en norsk samtidsdanser og koreograf, basert mellom Trondheim og Berlin. Etter endt utdanning ved Universitetet i Stavanger i 2012 har hun vært engasjert i en rekke forestillinger og samarbeidsprosjekter, i tillegg til egen koreografisk praksis. En stor del av hennes arbeid er av tverrfaglig natur, der bevegelse er kombinert med lydkunst, videoprojeksjoner, og stedsspesifikk, improvisert interaksjon. Tematiske dreier hennes arbeider seg ofte rundt aktuelle samfunnstema og ser på hvordan samfunnets diskurser manifesteres i kroppen og kan komme til syne i det koreografiske arbeidet. Som utøver har hun jobbet med blant annet Malin Bülow, Cirka Teater, Yaniv Cohen, InCorpo/Raffaella Galdi, Jasper Siverts, Benoit Maubrey, Yan Leiva, Christian Falsnaes og Alexandra Pirici og vært en del av samarbeidsprosjektet Yngvesson/Rechsteiner. Hun har siden 2014 vært en del av studiokollektivet Garage – Atelier für Kunst und Tanz i Berlin.

×