http://www.dansit.no/residens/river-being/http://www.dansit.no/residens/propellart1-butoh-solo-in-progress/http://www.dansit.no/residens/revisiting-solo/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/http://www.dansit.no/aktiviteter/sommerkurs-i-trondheim-2022/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Marie Rechsteiner – Altered states of ego 

Altered states of ego er et forprosjekt som utforsker splittelser i egen identitet, kognitive dissonanser og vil i løpet av uken arbeide med utviklingen av et alter ego, en alternativ identitet. Hva skjer med kroppen når det er en dissonans mellom det vi sier vi gjør og det vi faktisk gjør og hvordan utspiller denne konflikten seg mellom kropp og sinn? Prosjektet utforsker ulike tilstander i kroppen og stiller spørsmål rundt hvordan et enkelt individ navigerer i en større helhet, i en verden preget av usikkerhet, miljøkatastrofer og pandemier. Hvordan forholder vi oss til konflikten som oppstår i striden mellom våre holdninger og handlinger? Gjennom prosjektet skapes en alternativ identitet, et annet selv, som uredd kan stå i disse konfliktene.

Av og med: Marie Rechsteiner

Om Marie Rechsteiner

Marie Rechsteiner er en norsk samtidsdanser og koreograf, basert mellom Trondheim og Berlin. Etter endt utdanning ved Universitetet i Stavanger har hun vært engasjert i en rekke forestillinger og samarbeidsprosjekter, i tillegg til egen koreografisk praksis. En stor del av hennes arbeid er av tverrfaglig natur, der bevegelse er kombinert med lydkunst, videoprojeksjoner, og stedsspesifikk, improvisert interaksjon. Tematiske dreier hennes arbeider seg rundt aktuelle samfunnstema og ser på hvordan samfunnets diskurser manifesteres i kroppen og kan komme til syne i det koreografiske arbeidet. Som utøver har hun jobbet med blant annet Malin Bülow, Cirka Teater, Yaniv Cohen, InCorpo/Raffaella Galdi, Jasper Siverts, Benoit Maubrey, Yan Leiva, Christian Falsnaes og Alexandra Pirici og vært en del av samarbeidsprosjektet Yngvesson/Rechsteiner. Hun har siden 2014 vært en del av studiokollektivet Garage – Werkstatt für Darstellende Künste i Berlin.

×