http://www.dansit.no/residens/caroline-skjorshammer-herbarium/http://www.dansit.no/residens/sylwia-bloch-sternik-hybrid-rhetoric/http://www.dansit.no/utlysninger/ledig-residens/http://www.dansit.no/aktiviteter/multiplie-dansefilm-2020/http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

 Kristina Gjems – Your shadow

«Your shadow» tematiserer relasjonen til våre egne skygger, opplevelsen av å ha flere stemmer, flere lag som følger oss og våker over oss.

En skygge trer frem der lyset ikke slipper til og er forbundet med noe ukjent og uforutsigbart, en manglende bit som kan fylle ut historien, gi et annet perspektiv. Som en uunngåelig følgesvenn i lyset kan den forvrenge, skjule og vise uendelige grader av kontrast. Din skygge er deg men også noe annet enn deg.

Gjennom duettformatet ønsker vi å skape en følelse av samtale og intimitet og gi oppmerksomhet til mellomrommene, samholdet, individet og følgesvennen.

Medvirkende

Koreografi: Kristina Gjems
Utøvere: Loan Ha, Kristina Gjems
Musikk/lydbilde: Morten Pettersen
Lysdesign: Martin Myrvold.
Støttet av: Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde
Co-produsent: DansiT

Om kunstnerne

Loan Ha har medvirket i de tre siste sceniske produksjonene til Kristina Gjems på Dansens Hus. I tillegg har de to både en kunstnerisk og en personlig utveksling som har pågått i flere år. Som kunstnere og mennesker føler de seg, tross spenn i alder, bakgrunn og livserfaringer, nært forbundet på flere plan.

Gjennom deres tidligere samarbeid har det oppstått klare møtepunkter med felles filosofisk tilnærming til kropp og bevegelse og felles verdi-og menneskesyn. Denne ideologiske plattformen som handler om hvordan de relaterer kunsten til livet er viktig for begges arbeidsform, prosess og uttrykk.

Kristina Gjems er utdannet ved London Contemporary Dance School og har virket som danser og koreograf siden 1984. Hennes arbeider inkluderer både sceniske og stedsspesifikke produksjoner, samt dansefilmer. Hun har praktisert og undervist T’ai Chi i mange år, noe som har stor innflytelse på hennes kunstneriske virke. Mye av hennes praksis foregår ute i naturen og opplevelsen av sammenheng mellom kropp, bevegelse, elementer og omgivelser er sterkt tilstede i arbeidet.

dreamscreenproduction.no

Loan Ha er udannet ved Skolen for Samtidsdans i Oslo og P.A.R.T.S i Brussel. Hun arbeider frilans som dansekunstner og har arbeidet tett med Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi over en årrekke i tilegg til en rekke koreografer og grupper både i Norge og internasjonalt. I 2016 startet hun, sammen med Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert kunstnerkollektivet SUPERNOVA.

×