http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-apning-av-rosendal-teater/http://www.dansit.no/aktiviteter/fagdag2019/http://www.dansit.no/utlysninger/ledig-residens/http://www.dansit.no/utlysninger/open-call-vinvalsen-trondheim/http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Tale Hendenes

Janne Eraker – Rhythm is a Dancer

Rhythm is a Dancer er et soloprosjekt med steppdanser Janne Eraker der steppdansen finner nye former og uttrykk både i kropp, bevegelse, og koreografi.

Prosjektet er en fortsettelse av forprosjektet Friksjon, som hadde fokus på likheter, kontraster og metode-utveksling mellom steppdans og samtidsdans. Sammen med Ingrid Berger Myhre og Siri Jøntvedt ble dette ble utforsket på flere plan; i kultur, tradisjon, dogmer, teknikk, estetikk og metoder. Det viste seg at det var veldig mye å ta fatt i, og materialet har et stort, som regel uprøvd potensial.

Rhythm is a Dancer skal bli en forestilling med rytmer og groove, koblet opp til utforskende bevegelser, absurde tekster og nye spilleregler. Publikum inviteres inn til det mest tilgjengelige i steppdansen, nemlig små trinn som danner enkle rytmer. Et øyeblikk senere kommer det bølger av intrikate lydlandskap. Det zoomes inn på skinnende klare rytmiske detaljer, og ut igjen til en vidvinkel som lar det hele bli et imponerende sammensurium av lyd og bevegelse. Danseren blir en guide inn i en ny verden, en simultanoversetter som formidler et budskap med noe som virker som et konkret, men ganske ugjenkjennelig språk.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og DansiT

Studiovisning fredag 15. mars kl. 18.00

Om Janne Eraker

Janne Eraker er en norsk-tysk steppdanser som jobber med prosjekter i Norge, Tyskland og Nederland. Hennes bakgrunn er moderne dans og samtidsdans, og hun har en bachelor fra Codarts, Kunsthøyskolen i Rotterdam. Som steppdanser har hun trent med bl.a. Heather Cornell i New York, Josh Hilberman i Liege og Roxane Butterfly i Barcelona.

Janne undersøker steppdansens kunstneriske muligheter og uttrykk i sammenheng og samarbeid med andre sjangre og kontekster, som f.eks. musikk, samtidsdans og samtidskunst. Hennes hovedprosjekt for tiden er soloen Rhythm is a Dancer, hvor hun tilnærmer seg steppdansen med metoder fra samtidsdansen. Videre jobber hun i flere band og musikkprosjekter, som f.eks. i improtrioen One Small Step (med kontrabassist Roger Arntzen og felespiller Vegar Vårdal), støyduoen Lamborghini (med Harald Fetveit) og Ventriloquism (med bassist / komponist Bruno Ferro Xavier da Silva). Hennes nyeste bandprosjekt er SLØY, med beatboxer Julian Sommerfelt, slam poet Taro Vestøl Cooper og elektronisk musiker Kristoffer Lislegaard.

Tidligere jobbet hun med Ingeleiv Berstad og Kristine Karåla Øren i prosjektet Sang, Stepp og Samtidsdans.

Janne er også fast danser hos Sebastian Weber Dance Company i Leipzig, et kompani med steppdansere dansere fra hele Europa.

janneeraker.com
×