http://www.dansit.no/residens/h2dance-amplified-edition/http://www.dansit.no/aktiviteter/studiovisning-karen-hoybakk-mikaelsen-og-erikk-mckenzie/http://www.dansit.no/events/multiplie/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
http://www.dansit.no/aktiviteter/flakkande-roynd-rannei-grenne-og-solveig-styve-holte-no/
12. april: "Flakkande røynd"

Grenne/Holte – Flakkande røynd

Flakkande røynd er en pågående undersøkelse av Merce Cunninghams arbeid og kunstnerskap, utført av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte.

Prosjektet bygger på forprosjektet FF som ble gjennomført våren 2016 i samarbeid med DansiT og vil presenteres som en forestilling ved Kunsthall Trondheim 12. april under Multiplié Dansefestival. Grenne og Holte er interessert i hvordan å overføre både komposisjonsprinsipper og materiale fra Cunningham sitt kunstnerskap inn i sin egen kunstneriske praksis. Gjennom dette stiller de spørsmål til kunstnerisk arbeid før og nå, og hva dans kan være. Tidligere i prosessen har de både lært seg utdrag fra koreografier og trent Cunningham teknikk. På dette tidspunktet er de mer interessert i å undersøke egen kunstnerisk praksis gjennom prinispper fra Cunningham og hvordan utvikle og endre disse inn i et selvstendig kunstnerisk uttrykk.

Om Grenne/Holte

Rannei Grenne (f. 1987 i Rissa) er utdannet ved Skolen for Samtidsdans 2008-2010 og har BA i dans ved Dans och Cirkushögskolan 2010-2013. Grenne jobber utøvende og skapende med dans og koreografi, med base i Oslo. Grenne jobber utøvende for bl.a. Marie Nikazm Bakken/Fredrik Floen (Kongsemnerene i 2015), Ingri Fiksdal (STATE i 2016, Diorama i 2017 og ny produksjon med premiere i 2018), Bente Alice Westgård (Stars in a piece with no name i 2017 og ny produksjon med premiere i 2019), samarbeidsprosjekter med bl.a. Solveig Styve Holte i tillegg til soloarbeider. Grenne har undervist ved Høyskolen for Dansekunst (og tidliger Skolen for Samtidsdans), Praxis Oslo, og PRODA Sør-Trøndelag.

Solveig Styve Holte (f.1984 i Volda) er utdannet fra Norges Dansehøgskole, Skolen for Samtidsdans og med ein master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Avgangsarbeidet hennar Lightness undersøkte korleis koreografi kunne manifestere seg i ulike utrykk og var sett saman av ei bok, seks soloar til Museet for Samtidskunst og eit scenisk verk til Black Box Teater. Dette arbeidet vart vidareført i produksjonen Lightness: Fleire som hadde premiere på Dansens Hus i mars 2017. Nylig medvirka ho i produksjonen ABOUT av Ann-Christin Kongsness med premiere på Black Box Teater 31.jan 2018. Holte interesserer seg for å arbeide fram nye strukturer for kunstnerisk arbeid og koreografi og metodar for kunnskapsproduksjon og deling. Holte publisert fleire tekster, mellom anna i publikasjonen Choreopoetic redigert av Eva- Cecilie Richardsen, og Bevegelser utgitt av Danseinformasjonen. Våren 2016 var ho med å initierte og redigere KOREOGRAFI ein ny nordisk antologi for tekster skrivne av kunstnere, ei ny utgåve kjem hausten 2018. Holte har undervist ved Skolen for Samtidsdans, Kunsthøgskolen i Oslo og Praxis Oslo m.fl.  Frå nov 2016- aug 2018 er Holte formidlingskonsulent ved Dansens Hus Oslo i halv stilling.
×