http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/https://www.barasigfusdottir.comhttp://www.dansit.no/aktiviteter/lulla-dybwikdans-no-juba-juba-festivalen/http://www.dansit.no/residens/kristina-gjems-your-shadow/http://www.dansit.no/aktiviteter/svartlamodagen-2019/Lørdag 25. mai: Studiovisning Fadi Giha
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

CROTONICX – UR

UR åpner programmet til Svartlamons 20 års Jubileumsfest lørdag 1 desember 2108, og er også et bestillingsverk til Åpningsseremonien til Karlsøyfestivalens 20 års Jubileum August 2019.

UR feirer åndelig opprør og kollektiv motkraft inspirert av legenden fra Sør – Amerika som forteller om de dansende Ukukus, hellige beskyttere av vann, snø og den aller siste isen på toppen av de tropiske fjellkjeder. Med råskap, liv og lyst danser de ville Ukukuser for å beskytte og verne om det som betyr aller mest for dem: Den siste isen.

I UR settes fokuset på vann. To hydrogenatomer forent med et oksygenatom. Vann er en global og miljøpolitisk utfordring som vi i fellesskap må forandre. Som det eneste naturlige stoffet på jorda som finnes både som gass, væske og  fast form er vann en forutsetning for all sosial vekst, stabilitet, fred og fellesskap. Vann er kilde til liv. Men vann er også kilde til tallrike konflikter og kriger verden over. Hvem eier vannet? Når vannet bli dårlig forvaltet, ujevnt fordelt og forringet i kvalitet oppstår det kriser, konflikter og kriger nasjonalt og internasjonalt. Med dette utgangspunktet stiller vi spørsmålet: Hvem eier vannet ?

Om CROTONICX

CROTONICX  er et prosjektbasert kunstnerfellesskap for fri dans og performancekunst. Gruppa initierer sjangeroverskridende prosjekter og produksjoner i samarbeid med performanceartister, scenekunstnere, aktivister og kulturarbeidere fra hele verden på kryss og tvers av kunstnerisk disiplin, bakgrunn og tilhørighet.

» Human Right.. Resistance.. Riot and Revolt. Dance is Soul Revolution. When breath body and brain becomes one revolution will happen. Dance becomes personal,  personal becomes political, political becomes a path. A path to The Unified Field. ”
– CrotonicX Manifesto –

Medvirkende

Kunstnerisk guide: Loan TP Hoang
Utøvere: Martin Haugland Sundby /John Fung / Ingvill Sallaup / Loan TP Hoang
Musikk: URensemblet
Maskemaker: Solveig Stoltz
Foto: Linh TM Hoang
Produsent: Ole MY Pedersen

×