http://www.dansit.no/residens/fredrik-petrov-folklore/http://www.dansit.no/aktiviteter/quantum-entanglement/http://www.dansit.no/aktiviteter/utsatt-sacrificing-motorpsycho-og-impure-company-no-ir/http://www.dansit.no/aktiviteter/circus-absence/http://www.dansit.no/aktiviteter/penga-eller-livet-et-fagprogram-om-a-forvalte-resurser-og-skape-en-baerekraftig-kunstnerkarriere/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

CROTONICX – Bodymemory

«Bodymemory» er en reise gjennom gåtefulle landskap av sammenpressede rom mellom fødsel og død, mellom stillhet og sirkulasjon, mellom såre, voldsomme, vonde og vakre minner av fysisk nærvær, ømhet, berøring og kontakt som oppstår i utveksling av energi mellom mennesker, naturen og universet.

Prosjektet utforsker dans, rytmer og ritualer i offentlig rom som åpner opp for interaksjon og kollektiv samskapelse som både inviterer og utfordrer publikums normale forventninger og vante perspektiver.

Vi lever i en pandemisk tid preget av kollektiv forvirring, isolasjon, uro, frykt og fremmedgjøring. Konstant påvirkning fra internett, reklame, nyheter og sosiale medier gjør at hjernen er så opptatt av digital teknologi og informasjon at den ikke lenger registrerer de naturlige og intuitive signalene som kommer fra kroppen.

Til tross for vårt postmoderne kaos og digitale virkelighet er håpet at noe i oss aldri vil miste kontakt og forbindelse til vår egen kropp, intuisjon og instinkt.

Fokuset i forestillingen ligger derfor ikke i menneskeartens destruktive handling og tilstand, men uttrykker en dyptfølt relasjon, lengsel og søken tilbake til kroppens opprinnelige natur.

Tilbake til intuitiv navigering av minner, møter, mening, mål og mysterier ingen fullstendig kan begripe, forstå, forklare eller fornekte at finnes.

Men kroppen forstår. Kroppen husker.
Kroppen lyver ikke.

Kroppen vet.

Den lengter.. søker.. danser.. drømmer..
håper.. kjemper..
lever.. dør

Forestilling under «Dansens Dag i Tordenskioldsparken» torsdag 29. april kl. 20

Om CROTONICX

CROTONICX er et prosjektbasert performancekollektiv  som jobber med dans og ritualer i samarbeid med artister, aktører og aktivister på kryss og tvers av kunstnerisk disiplin, form og uttrykk. Prosjektene er basert på sjangeroverskridende eksperimentering, utforskning og utvikling av nye performative uttrykk og interaksjonsformer.

Medvirkende

Loan TP Hoang har bakgrunn fra Nordic Black Theatreschool, 5Rytmer dans og alternative miljøer som Hausmania Kulturhus i Oslo og Karlsøyfestivalen i Troms hvor hun har utøvet sitt virke som dansekunstner siden 2001. Hun har vært medskapende utøver i forestillinger av koreografer som Lise Eger og Sølvi Edvardsen, og jobbet som danser, skuespiller, sanger og figurfører i flere tverrkunstneriske produksjoner med Teater OperaOmnia, Sirkus Xanti og Cirka Teater. Idag har Loan base på Svartlamon hvor hun er pådriver for Dans 5Rytmer Trondheim og kunstnerisk leder, koreograf og utøver i sitt eget kompani CROTONICX. I 2005 ble Loan TP Hoang tildelt Oslo Bys kunstnerpris for sitt arbeid i det frie scenekunstfeltet, og for sin innsats som danser og kunstnerisk leder for CROTONICX.

Rebecka Lange er dansekunstner, koreograf og pedagog med base i Trondheim. Etter studiene har hun jobbet freelance i Oslo og Trondheim som dansekunstner, både med egne prosjekter og i samarbeid med andre. Det siste året har hun jobbet med Panta Rei Danseteater og Cirka Teater, og er en av grunnleggerne av Montage Dansekompani som er basert i Trondheim.

Marie Rechsteiner er en norsk samtidsdanser og koreograf, basert mellom Trondheim og Berlin. Som utøver har hun jobbet med blant annet Malin Bülow, Cirka Teater, Benoit Maubrey, Raffaella Galdi, Yan Leiva, Christian Falsnaes og Alexandra Pirici og vært en del av samarbeidsprosjektet Yngvesson/Rechsteiner. Hun har siden 2014 vært en del av studiokollektivet Garage – Atelier für Kunst und Tanz i Berlin.

Céline Meillaud er fransk scenekunstner med bakgrunn fra fysisk teater og butohdans. Idag har hun kunstnerisk base i Trondheim hvor hun jobber med egne prosjekter i tillegg til å medvirke som utøver i produksjoner av legendariske frigrupper som Cirka Teater og Panter Tanter.

Karoline Bergh Ellingsen er dansekunstner, koreograf og pedagog med base i Trondheim. Hun har vært utøvende danser for blant annet Inaki Azpillaga i Brussel, Kiani del Valle i København, reist med egen soloforestilling til Portugal og Russland. Aktuell med ny produksjon; ‘’FORELSKA!’’ med sitt eget kompani, Kompani Morell, og som utøver for Cirka Teater’s nye produskjon ‘DRIV’ i samarbeid med Kamfest Trondheim. Bergh Ellingsen underviser freelance for Khio og fast for Kulturskolen Trondheim.

Maiken Sneeggen er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo og autorisert  fysioterapeut fra HiST. Hun er sertifisert yogaterapeut fra MediYoga International, er gongterapeut og transformativ coach/mentor i De tre prinsipper (3P). Siden 2018 har hun vært i samarbeid med CROTONICX i utvikling av dansetriologien “SOS”.

Tor Haugerud er trommeslager og perkusjonist innenfor improvisasjonsmusikk, alternativ rock og samtidsmusikk. Han er en sentral musiker i trondheimsmiljøet og aktiv i gruppene bl.a Alpaca Ensemble, EnEnEn og Trondheim Jazzorkester, og samarbeidet med internasjonale musikere som Axel Dörner, Michael Pisaro, Li TieQiao, Joshua Redman, samt norske Kim Myhr, Christian Wallumrød, Ståle Storløkken m.fl Han er aktuell med sitt første soloalbum ”Råsane”, og er/har vært komponist, musiker og skuespiller i produksjoner av bl.a Cirka Teater og Teater Fot. Tor underviser også på Jazzlinja på NTNU i Trondheim.

×