http://www.dansit.no/residens/river-being/http://www.dansit.no/residens/propellart1-butoh-solo-in-progress/http://www.dansit.no/residens/revisiting-solo/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/http://www.dansit.no/aktiviteter/sommerkurs-i-trondheim-2022/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Ambolt Vision: Brainfeels – misofoni

Brainfeels er et tverrkunstnerisk prosjekt som vil utforske musikkens og lydens psykiske og fysiske påvirkning på hjernen.

Prosjektet er et samarbeid mellom koreograf, animatør, komponist og lyddesigner. Dansen (både den fysiske og den animerte formen) skapes på bakgrunn av musikk og lyddesign. Dansen brukes også som utgangspunkt for komposisjon og 3D animasjon. Inspirert av tilstanden misofoni, vil de tre kunstformene utforske den sterke fysiske og psykiske reaksjonen på lyd. Resultatet blir presentert i form av en animasjonsfilm.

 

Forskning viser at musikk påvirker hjernen. Musikk kan både lindre fysisk smerte og forbedre psykiske problemer. Riktig bruk av musikk kan, ifølge nye studier, ha omtrent like beroligende effekt som medisiner. På motsatt ende av skalaen, har også lyder og musikk en negativ assosiasjon for noen. Koreograf i prosjektet, Gunhild Løhre, lider av en tilstand som heter misofoni, der enkelte lyder, spesielt repetitive, kan trigge en sterk emosjonell og fysisk reaksjon. Denne reaksjonen kan best beskrives som ekstremt ubehag, og resulterer ofte i en trang til å flykte. Paradoksalt jobber Løhre som dansekunstner, og bruker musikk og lyddesign i sitt arbeid. For henne er musikk og lyd både en kilde til stor glede, inspirasjon, og av egen erfaring, terapeutisk. Det kan tidvis også være angstfremkallende og oppleves som et handikap.

 

Medvirkende

Produsent og komponist: Katarzyna Maria Wieczorek
Koreografi/manus: Gunhild Løhre
Regi/manus: Denise Hauser
Animasjon: Sondre Nymoen
Lyddesign: Audun Kvitland Røstad

I samarbeid med: Ambolt Audio, Høgskolen i Innlandet, Nova Kino, DansiT
Støttet av: Kulturrådet, Midtnorsk Filmsenter

×