http://www.dansit.no/utlysninger/open-call-to-be-given-over/http://www.dansit.no/residens/ronald-belaza-walls/http://www.dansit.no/aktiviteter/konsert-oy/http://www.dansit.no/aktiviteter/normal/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Residens

DansiT tilbyr residens for dansekunstnere, koreografer, og kompanier som arbeider med dans og koreografi.

Dansekunstnere i residens får benytte seg av DansiTs produksjonslokaler. Administrasjonen bidrar i tillegg med administrativ og kunstnerisk bistand ved behov. Residentene får også tilgang til å benytte seg av DansiTs tekniske utstyr, og administrasjonen kan booke teknisk personale til rigg, design og teknisk avvikling dersom produksjonen har egne midler til dette.

DansiT kan også tilby bolig i Husly Artist Residency, vis à vis DansiTs lokaler. Les mer om Husly under.

I forbindelse med residensene arrangerer DansiT jevnlig åpne studiovisninger. I enkelte tilfeller inngås det også større co-produksjonssamarbeid.

Historikk

DansiT har tatt imot dansekunstnere i residens siden lokalene på Svartlamon ble åpnet i 2009.  Residensordningen har resultert i mange nye og spennende danseproduksjoner både i Sør-Trøndelag og resten av landet. I tillegg sørger ordningen for utveksling med det internasjonale dansekunstfeltet.

Det er gledelig å se at residensordningen stadig vekk blir mer populær både blant norske og utenlandske dansekunstnere. Mange ønsker seg også gjerne tilbake etter endt residensperiode, og fremhever blant annet de gode konsentrasjonsmulighetene DansiTs produksjonslokaler gir, og det kreative og avslappende miljøet på Svartlamon.

Se nederst på siden for informasjon om aktuelle kunstnere i residens og deres prosjekter.

Residenser 2009 – 2014 (dessverre ute av funksjon)

Søk residens

Søknad og spørsmål sendes til ingeborg(at)dansit.no. Søknadene blir behandlet fortløpende.

Ønsker du å søke residens ved DansiT? Da trenger vi følgende informasjon:

  1. Prosjektbeskrivelse
  2. Prosjektets form (produksjon, forprosjekt, koreografiutvikling e.l.)
  3. Kort bio for hovedaktører
  4. Finansieringsplan
  5. Spesifisering av ønsket tidsrom for residensen (se kalender)
  6. Om det ønskes bolig i Husly

Salen er tilgjengelig for residensgjester fra 9 – 16 mandag, tirsdag og torsdag, og 12 – 19 onsdag og fredag. I helgene (fre-søn) er det ingen faste leietakere på kveldstid, men salen leies gjerne ut til kurs og lignende. Spesifiser derfor om det er ønskelig å bruke lokalene i helg.

Residensgjester ved DansiT kan delta kostnadsfritt på PRAXIS og PRODA. Gi også beskjed om det er ønskelig å undervise PRODA, eller å ta del i eller å undervise Danselaboratoriet og Danseteateret.

Er prosjektet i en søknadsprosess er det mulig å reservere et residensopphold og skrive en intensjonsavtale.

Kalender for salen

Om Husly Artist Residency

Husly Artist Residency er et økologisk kunstprosjekt laget av kunstnere Vigdis Haugtrø og Jan de Gier. Huset kan beskrives som ei «hytte i byen», og passer for deg som liker hytte-aktiviteter som henting av vann, bruk av biotoalett eller «utedo» og vedfyring.

Husly Artist Residency ligger sentralt til på Svartlamon, med umiddelbar nærhet til DansiT’s produksjonslokaler, matbutikk og Ramp Pub & Spiseri.

Husly har en åpen løsning med kjøkkenkrok og oppholdsrom med sovesofa i første etasje, og en mesanin/hems med en dobbeltseng og to flyttbare madrasser.

Det er innlagt strøm som hovedsaklig brukes til belysning. Kjøkkenet inneholder kjøleskap, vannkoker og kokeplater som går på propan. Til oppvarming oppfordres det til bruk av vedovn, som gir en god og lun varme i huset på vinterstid. Det er også mulig å bruke kokeplata på vedovnen til matlaging.

Det er et lite bad inne i Husly med vaskeservant og biotoalett med separate kammer. Toalettets urintank befinner seg i et kompostrom, og må tømmes av beboerne selv i toalettet på DansiT.

Vann hentes i garderoben på DansiT og oppbevares i praktiske vannbeholdere. Inngang til garderoben er like ved Husly, og her kan man også dusje og bruke vaskemaskin og toalett.

Mer om Husly
1234567891011
×