http://www.dansit.no/residens/ingrid-berger-myhre-in-other-words/http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-multiplie-dansefilm-har-mottatt-254-dansefilmer-fra-hele-verden/http://www.dansit.no/utlysninger/open-call-the-den-dance-expo-norway/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Husly

Residens

DansiT tilbyr residens for gjestende koreografer og kompanier.

Dansekunstnere i residens ved DansiT får benytte seg av DansiTs produksjonslokaler på dagtid og i helg. Administrasjonen bidrar i tillegg med administrativ og kunstnerisk bistand ved behov. Residentene får også tilgang til å benytte seg av DansiTs tekniske utstyr, og administrasjonen kan booke kompetent teknisk personale dersom produksjonen har egne midler til dette.

DansiT kan også periodevis tilby bolig i Husly Artist Residency, vis à vis DansiTs lokaler. Les mer om Husly under.

I forbindelse med residensene arrangerer DansiT jevnlig åpne studiovisninger, og i enkelte tilfeller inngås det også større co-produksjonssamarbeid.

Historikk

DansiT har tatt imot dansekunstnere i residens siden lokalene på Svartlamon ble åpnet i 2009.  Residensordningen har resultert i mange nye og spennende danseproduksjoner både i Sør-Trøndelag og resten av landet. I tillegg sørger ordningen for utveksling med det internasjonale dansekunstfeltet.

Det er gledelig å se at residensordningen stadig vekk blir mer populær både blant norske og utenlandske dansekunstnere. Mange ønsker seg også gjerne tilbake etter endt residensperiode, og fremhever blant annet de gode konsentrasjonsmulighetene DansiTs produksjonslokaler gir, det kreative og avslappende miljøet på Svartlamon, samt den tette og ukompliserte kontakten med DansiT-administrasjonen.

Se nederst på siden for informasjon om aktuelle kunstnere i residens og deres prosjekter, og ta en titt på våre gamle nettsider for å lese mer om dansekunstnerne som har vært i residens mellom 2009 og 2014.

Residenser 2009 – 2014

Søk residens

Søknad og spørsmål sendes pr. epost til dansekonsulent Ingeborg D. Sanders. Søknadene blir behandlet fortløpende.

Ønsker du å søke residens ved DansiT? Da trenger vi følgende informasjon:

  1. Prosjektbeskrivelse
  2. Prosjektets form (produksjon, forprosjekt, koreografiutvikling e.l.)
  3. Kort bio for hovedaktører
  4. Finansieringsplan
  5. Spesifisering av ønsket tidsrom for residensen (se kalender)
  6. Om det ønskes bolig i Husly

Merk at dansesalen stort sett er utleid på kveldstid fra kl. 17. på ukedagene (man-tors). I helgene (fre-søn) er det ingen faste leietakere, men salen leies gjerne ut til kurs og lignende. Spesifiser derfor om det er ønskelig å bruke lokalene i helg.

Er prosjektet i en søknadsprosess er det mulig å reservere et residensopphold og skrive en intensjonsavtale.

Kalender for salen

Om Husly Artist Residency

Husly Artist Residency er et økologisk kunstprosjekt laget av kunstnere Vigdis Haugtrø og Jan de Gier. Huset kan beskrives som ei «hytte i byen», og passer for deg som liker hytte-aktiviteter som henting av vann, bruk av biotoalett og vedfyring. Husly Artist Residency ligger sentralt til på Svartlamon, med umiddelbar nærhet til DansiT’s produksjonslokaler, matbutikk og Ramp Pub & Spiseri.

Husly har en åpen løsning med oppholdsrom og kjøkkenkrok i første etasje, og en mezzanin med dobbeltseng og flyttbare madrasser. Det er innlagt strøm som hovedsaklig brukes til belysning. Kjøkkenet inneholder kjøleskap, vannkoker og kokeplater som går på propan. Til oppvarming oppfordres det til bruk av vedovn, som gir en god og lun varme i huset på vinterstid. Det er også mulig å bruke kokeplata på vedovnen til matlaging. Det er et lite bad inne i Husly med vaskeservant og biotoalett med separate kammer. Toalettets urintank befinner seg i et kompostrom, og må tømmes av beboerne selv i toalettet på DansiT. Vann hentes i garderoben på DansiT og oppbevares i praktiske vannbeholdere. Inngang til garderoben er like ved Husly, og her kan man også dusje og bruke vaskemaskin og toalett.

Mer om Husly

Massasjetilbud

Som resident i Husly, er det mulig å få massasje i DansiTs lokaler til en redusert pris. To dyktige massasjeterapeuter har praksisen sin her: Luis og Natalia fra Argentina. Luis flyttet til Trondheim for 13 år siden, og arbeider ellers som koreograf, danser og komponist. Natalia har arbeidet som sanger, sanglærer og massasjeterapeut i Buenos Aires de 10 siste årene. Hun flyttet til Trondheim for ett år siden. Både Luis og Natalia har studert Californian massage ved Oasis, Massage and Healing arts Institute i Buenos Aires. Natalia har i tillegg studert deep tissue techniques ved Esalen Institute i Big Sur, California. Luis og Natalia har praksis ved DansiT og Terra Yoga.

CALIFORNIAN MASSAGE: This technique is well-known for its long flowing strokes over the whole body, helps release the stresses of everyday life, leaving the receiver feeling whole, integrated and deeply relaxed, in a natural state of well-being. We also use Deep Tissue techniques and Trager Approach within the Californian massage modality.

DEEP TISSUE: Using these methods, we can enter the body’s deeper soft tissue layers, freeing previously dense, hardened areas, which may have become chronically painful. As such areas soften and ‘re-organize”, their chronic tension patterns release.

TRAGER APPROACH: This technique uses comfortable wave motions, traction and stretching, which stimulate muscle and joint reflections of the proprioceptive system, to induce a state of deep relaxation and increase physical mobility.

Se video av en massasje utført av Natalia her

Prices:

DansiT members, students and residents
60 minutes massage…..450nok
90 minutes massage…..500nok

Regular clients
60 minutes massage …..600nok
90 minutes massage …..700nok

123456
×