http://www.dansit.no/residens/caisa-rostad-pappaprosjektet/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-multiplie-dansefilm-2021/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Residens

DansiT tilbyr residens for gjestende koreografer og kompanier.

Dansekunstnere i residens ved DansiT får benytte seg av DansiTs produksjonslokaler på dagtid og i helg. Administrasjonen bidrar i tillegg med administrativ og kunstnerisk bistand ved behov. Residentene får også tilgang til å benytte seg av DansiTs tekniske utstyr, og administrasjonen kan booke kompetent teknisk personale dersom produksjonen har egne midler til dette.

DansiT kan også periodevis tilby bolig i Husly Artist Residency, vis à vis DansiTs lokaler. Les mer om Husly under.

I forbindelse med residensene arrangerer DansiT jevnlig åpne studiovisninger, og i enkelte tilfeller inngås det også større co-produksjonssamarbeid.

Historikk

DansiT har tatt imot dansekunstnere i residens siden lokalene på Svartlamon ble åpnet i 2009.  Residensordningen har resultert i mange nye og spennende danseproduksjoner både i Sør-Trøndelag og resten av landet. I tillegg sørger ordningen for utveksling med det internasjonale dansekunstfeltet.

Det er gledelig å se at residensordningen stadig vekk blir mer populær både blant norske og utenlandske dansekunstnere. Mange ønsker seg også gjerne tilbake etter endt residensperiode, og fremhever blant annet de gode konsentrasjonsmulighetene DansiTs produksjonslokaler gir, det kreative og avslappende miljøet på Svartlamon, samt den tette og ukompliserte kontakten med DansiT-administrasjonen.

Se nederst på siden for informasjon om aktuelle kunstnere i residens og deres prosjekter, og ta en titt på våre gamle nettsider for å lese mer om dansekunstnerne som har vært i residens mellom 2009 og 2014.

Residenser 2009 – 2014

Søk residens

Søknad og spørsmål sendes pr. epost til dansekonsulent Ingeborg D. Sanders. Søknadene blir behandlet fortløpende.

Ønsker du å søke residens ved DansiT? Da trenger vi følgende informasjon:

  1. Prosjektbeskrivelse
  2. Prosjektets form (produksjon, forprosjekt, koreografiutvikling e.l.)
  3. Kort bio for hovedaktører
  4. Finansieringsplan
  5. Spesifisering av ønsket tidsrom for residensen (se kalender)
  6. Om det ønskes bolig i Husly

Merk at dansesalen stort sett er utleid på kveldstid fra kl. 17. på ukedagene (man-tors). I helgene (fre-søn) er det ingen faste leietakere, men salen leies gjerne ut til kurs og lignende. Spesifiser derfor om det er ønskelig å bruke lokalene i helg.

Er prosjektet i en søknadsprosess er det mulig å reservere et residensopphold og skrive en intensjonsavtale.

Kalender for salen

Om Husly Artist Residency

Husly Artist Residency er et økologisk kunstprosjekt laget av kunstnere Vigdis Haugtrø og Jan de Gier. Huset kan beskrives som ei «hytte i byen», og passer for deg som liker hytte-aktiviteter som henting av vann, bruk av biotoalett og vedfyring. Husly Artist Residency ligger sentralt til på Svartlamon, med umiddelbar nærhet til DansiT’s produksjonslokaler, matbutikk og Ramp Pub & Spiseri.

Husly har en åpen løsning med oppholdsrom og kjøkkenkrok i første etasje, og en mezzanin med dobbeltseng og flyttbare madrasser. Det er innlagt strøm som hovedsaklig brukes til belysning. Kjøkkenet inneholder kjøleskap, vannkoker og kokeplater som går på propan. Til oppvarming oppfordres det til bruk av vedovn, som gir en god og lun varme i huset på vinterstid. Det er også mulig å bruke kokeplata på vedovnen til matlaging. Det er et lite bad inne i Husly med vaskeservant og biotoalett med separate kammer. Toalettets urintank befinner seg i et kompostrom, og må tømmes av beboerne selv i toalettet på DansiT. Vann hentes i garderoben på DansiT og oppbevares i praktiske vannbeholdere. Inngang til garderoben er like ved Husly, og her kan man også dusje og bruke vaskemaskin og toalett.

Mer om Husly
12345678
×