Residens ved DansiT

DansiT tilbyr residens for gjestende koreografer og kompanier. Dansekunstnere i residens ved DansiT får benytte seg av DansiTs produksjonslokaler på dagtid.

DansiT kan også periodevis tilby bolig i Husly Artist Residency, vis à vis DansiTs lokaler.

Ønsker du å søke residens ved DansiT?

Da trenger vi:
- Prosjektbeskrivelse
- Prosjektets form (produksjon, forprosjekt, koreografiutvikling el.)
- Bio for hovedaktører
- Finansieringsplan
- Spesifisering av ønsket tidsrom for residensen og om det ønskes bolig i Husly

Søknad eller andre spørsmål angående residen ved DansiT sendes til dansekonsulent Eivind Haugland på . Søknadene blir behandlet fortløpende.

Les om produksjoner og koreografer som har produsert i DansiTs lokaler i sidemenyen.

Om Husly Artist Residency
Husly Artist Residency er et økologisk kunstprosjekt laget av kunstnere Vigdis Haugtrø og Jan de Gier. Huset kan beskrives som ei "hytte i byen", og passer for deg som liker hytte-aktiviteter som henting av vann, bruk av biotoalett og vedfyring. Husly Artist Residency ligger sentralt til på Svartlamon, med umiddelbar nærhet til DansiT's produksjonslokaler, matbutikk og Ramp Pub & Spiseri.

Husly har en åpen løsning med oppholdsrom og kjøkkenkrok i første etasje, og en mezzanin med dobbeltseng og flyttbar dobbeltmadrass. Det er innlagt strøm som hovedsaklig brukes til belysning. Kjøkkenet inneholder kjøleskap, vannkoker og fire kokeplater som går på propan. Til oppvarming oppfordres det til bruk av vedovn, som gir en god og lun varme i huset på vinterstid. Det er også mulig å bruke kokeplata på vedovnen til matlaging. Det er et lite bad inne i Husly med vaskeservant og biotoalett med separate kammer. Toalettets urintank befinner seg i et kompostrom, og må tømmes av beboerne selv i toalettet på DansiT. Vann hentes i garderoben på DansiT og oppbevares i praktiske vannbeholdere. Inngang til garderoben er like ved Husly, og her kan man også dusje og bruke vaskemaskin og toalett.

For bilder og mer informasjon om Husly og byggeprosessen, se her.

Husly Artist Residency på Svartlamon