Arrangementer

Tanja Andreeva: The silent echo of my choices

Dansekunstner Tanja Andreeva har vært nesten to uker i residens på DansiT, der hun har arbeidet med soloprosjektet The silent echo of my choices. Her ønsker hun å reflektere over egne valg hittil i livet; ifølge Andreeva er alt vi gjør med på å forme oss videre, forandre oss i det små, føre oss i en eller annen retning. Hvilke konsekvenser får det?

Det blir åpen studiovisning på DansiT torsdag 27. juni kl. 19.00 der Tanja Andreeva vil vise smakebiter fra arbeidet sitt. Fri entré. Velkommen!

Les mer om prosjektet her.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Seminarium#1 - Tid og bevegelse - Tradisjon og dans

Seminarium er et kunstprosjekt som utspiller seg i skjæringspunktet mellom seminar og visning. I lys av valgte tema utforsker det nye måter å samtale om kunstnerisk arbeid. Temaet for Seminarium#112.-13. juni 2013, er tid og bevegelse - tradisjon og dans. Målet med temaet er å skape et kunstnerisk rom for deltakere og publikum til å belyse og diskutere hvordan all dans og bevegelse utspiller seg både i tid og i en tidsalder og slik sett både kommer ut av og trer inn i tradisjoner.Seminarium bruker norsk som språk. Les mer her.

Praktisk info:
Sted: Teaterhuset Avant Garden, Trondheim
Tid: 12. og 13. juni 2013 kl. 10.00 – 17.00
Priser: 150 kr (1 dag) / 250 kr (2 dager) (+ bill.avgift). Lunsjservering er inkludert i prisen.

Billetter selges på billettservice.

Seminarium#1 arrangeres av Dansedyrkerne i samarbeid med NTNU, DansiT – Senter for dansekunst, Teaterhuset Avant Garden og Kursgruppa i Norske Dansekunstnere, NoDa. Øvrige bidragsytere er Norsk Kulturfond og Danseinformasjonen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Erikk McKenzie: Norge


Dansekunstner Erik McKenzie har i tilsammen to uker jobbet i DansiTs produksjonslokale med temaet "Norge". Arbeidet har dreid seg om å samle bevegelsesmateriale, lyd og tekst som på en eller annen måte relaterer til "Norge". McKenzie er interessert i hva ulike mennesker legger i ordet "Norge", og hvilke assosiasjoner det gir.

Det blir åpen studiovisning på DansiT fredag 7. juni kl. 18.00. Visningen vil vare ca. 20-30 minutter med påfølgende samtale. Fri entré. Velkommen!

Les mer om prosjektet her.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mari Flønes:
I had it coming; falling, moving, asking questions


Dansekunstner Mari Flønes har i mai måned vært i residens på DansiT for å utvikle soloprosjektet med arbeidstittel I had it coming; falling, moving, asking questions. Mari er nå midtveis i prosessen mot premiere under La Becquee - festival de danse Europeen i Brest/Frankrike i oktober 2013.

Lørdag 1. juni kl. 14.00 åpner Mari studiodøren og inviterer interesserte og nysgjerrige til et innblikk i arbeidet. Visningen varer i 20 minutter, og det åpnes for kommentarer og tilbakemeldinger i etterkant. Les mer her.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svartlamodagen 25. mai!

Svartlamon åpner dørene sine for resten av byen! Svartlamodagen er en dag med tett program av opplevelser og aktiviteter for både store og små. Dette er en mulighet til å få en smak av hva Svartlamon som område har å by på, og et innblikk i aktiviteten som foregår på de ulike stedene. For fullt program, klikk her.

VELKOMMEN!

Praktisk info:
Sted:
Svartlamon
Tid: 11.00 - 01.30
Pris: Gratis!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Svorskuomi - en danseforestilling om den nordiske identitet

Svensk, norsk og suomi har blitt Svorskuomi, et språk som koreografene og danserne har skapt og brukt i løpet av denne reisen sammen. Med inspirasjon fra den nordiske natur og det urbane landskap, lys, klima, humor og historie, dykker de tre danserne ned i en blanding av nasjonal og nordisk identitet – i klisjéer og fordommer.

Hva skjer når tre nordboere møtes i en sauna? Temperaturen er høy og rommet er lite og klaustrofobisk. Men når nordboerne beveger seg i det åpne rommet – i den nordiske naturen – forandres kommunikasjonen dem imellom. Les mer her.

Co-produsent: DansiT - Senter for Dansekunst i Sør-Trøndelag og Stoa Stage i Helsinki

Praktisk info:
Sted:
Verkstedhallen
Tid:
27. april kl. 19.30
Priser:
150,- / 100,-

Billetter selges på Billettservice og i døra til Verkstedhallen.