Festivalkunstnere Multiplié 2012

Multiplié dansefestval er stolte av å presentere årets festivalkusntnere! 

Adam Benjamin & Kirstie Simson gjester oss fra henholdsvis U.K. og U.S.A – begge legendariske dansekunstnere innen feltet improvisasjon og samtidsdans. Under Multiplié skal de samarbeide med årets festivalmusiker; den lokale ildsjelen Truls Lorentzen.

Sammen er de Multipliés improvisatører, og gjennom festivalens kurs skaper de ny dansekunst i møte med utøvere fra hele landet. Resultatet vises i forestillingen About Time + Åpen Scene.

Kirstie Simson lever og ånder for kontaktimprovisasjon og samtidsdans. I tillegg til utstrakt kunstnerisk virksomhet har hun undervist ved en lang rekke høyskoler, universitet, skoler og festivaler over hele verden i mange år. Hun har beriket og utvidet grensene for ny dans gjennom sitt kunstneriske og utadrettede virke, samtidig som hun har samarbeidet med den første generasjonen kontaktimprovisatører som Steve Paxton og Nancy Stark Smith. Mange dansekunstnere i Norge har hatt gleden av å delta i Simsons undervisning, enten under utdanning, eller på kurs og festivaler.

Adam Benjamin er også en høyt profilert dansekunstner, koreograf, utøver og pedagog som i en årrekke har jobbet profesjonelt og internasjonalt med dansere med og uten funksjonshemming. Han grunnla sammen med Celeste Dandeker CandoCo dance company i 1990; Europas første profesjonelle dansekompani for dansere med og uten funksjonshemminger. Fra 1998 har han frilanset på verdensbasis som koreograf, utøver og pedagog, spesielt i Europa, Afrika og Japan. Han har skrevet flere bøker og mange artikler om improvisasjon og koreografi med ulikkroppede dansere.


Truls Lorentzen
er freelance musiker bosatt på Svartlamon. Hen har spilt i et utall forskjellige konstellasjoner og behersker de fleste musikkstiler, fra klassisk musikk via gammeldans, samtidsmusikk, pop/rock til punk. Hovedinstrumentet er gitar, men han kan også traktere andre instrumenter hvis det trengs. I inneværende år dirigerer han Svartlamon Hardkor, spiller gitar med hip hip-duoen GODS, lager space-musikk i et planetarium med “The Four” for DKS og spiller avant garde pop “I Love Winona”, samtidig som han utvikler et instrumentalt solo-konsept basert på gitar og diverse looping-teknikker.