The Cost of LivingMultiPlié dansefestival og Cinemateket inviterer til en energisk og rørende dansefilm fra det verdenskjente kompaniet DV8. The Cost of Living handler om mennesker som ikke oppfyller markedsverdien. I filmen stilles spørsmål rundt livets pris: Mens du lever, taper du? Eller vinner du noe gjennom livserfaring?

DV8 Physical Theater er et grensesprengende dansekompani basert i London. Kompaniets uttrykk er kjent for å være radikalt og samtidig tilgjengelig, gjennom samtidskritiske og humoristiske stykker både på scene og i film. Koreograf Lloyd Newson er opptatt av å bryte barrieren mellom dans og teater, og å kommunisere idéer og følelser på en tydelig og upretensiøs måte.

Filmvisningen etterfølges av et foredrag av Multipliés festivalteoretiker Cecilia Olsson. Forelesningen fokuserer på Lloyd Newsons (DV8) valg av tema for sine verk. Han skaper en uttalt politisk og sosialt bevisst kunst der mennesker/kropper, kropper som betyr noe og kropper som ikke gjør det, står i sentrum. Sosiale og psykologiske situasjoner stilles på spissen når Newson plasserer en serie virkeligheter i scenelyset eller innenfor kamerarammen. Dans, bevegelser, fysikalitet og kroppslighet snakker, og bryter ned våre vante forestillinger i skarpe samfunnsanalyser.

www.dv8.co.uk
www.youtube.com