Invitasjon til feiring av Dansens Dager i Sør-Trøndelag 2014Til alle danseaktører i Sør-Trøndelag - spre denne informasjonen videre!

DansiT inviterer alle danseaktører i fylket til å feire mangfold og danseglede under Dansens Dager 2014, lørdag 26. - tirsdag 29. april!

Dansens Dag er en felles dag for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

DansiT vil som senter for dansekunst i Sør-Trøndelag benytte anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Sør Trøndelag. Dette gjør vi gjennom å samle alt av aktiviteter og arrangementer under disse dagene i et program, og promotere denne feiringen som en feiring for hele fylket. Dette arbeidet vil gjøres i tett samarbeid med Danseinformasjonen i Oslo. Hvert år utnevner Danseinformasjon en Dansens Dager-ambassadør som koreograferer årets dans. Årets ambassadør er Tina Aspaas og introduksjonsvideo til dansen finner du her.

Vi håper at alle som driver med dans vil benytte anledningen til å sette Trondheim og Sør-Trøndelag i bevegelse gjennom forestillinger, åpent studio, åpne klasser, utendørs-stunts, flashmobs eller annet dere kommer på.

Se program fra tidligere år i menyen til venstre, eller klikk her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Viktig informasjon om utendørsaktiviteter

Alle utendørsarrangementer i Trondheim må registreres gjennom City Manager: www.citymanager.no
Her kan dere også få noen gode tips til hvilke byrom som kan brukes. Det er feks. mulig å søke om å bruke scenen på Torget. Det betales ingen leie for bruk av selve scenen, men kostnader med strøm, lys og lyd må arrangøren selv ta ansvar for.

De som skal gjøre utendørsarrangement må selv registrere sine arrangement ved City Manager. Jo tidligere dere søker jo bedre!

For de som ønsker å gjøre noe utenfor Trondheim sentrum bes dere ta kontakt med det lokale politikontoret.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Dansens Dager

I 1982 etablerte International Dance Committee - ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeeren av den moderne ballett. Dansens dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager.

I anledning Dansens Dag har DansiT holdt arrangementer i 2011 og 2009. Arrangementene har bestått av ulike selvstendige produksjoner og workshops samlet under en feiring, med mål om å feire dansens mangfold.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------