http://www.dansit.no/aktiviteter/dance-to-dance-to-ludvig-daae-no/http://www.dansit.no/events/dansenett_norge/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Damer i bevegelse

Kveldsaktiviteter

På kveldstid leies dansesalen ut til ulike virksomheter innen dans og bevegelse. Blant dagens leietakere finner vi ulike dansetilbud for barn og voksne, yogaklasser og Capoeira.

Danselaboratoriet

Danselaboratoriet er en arena for å eksperimentere med, utforske og skape dans i samtiden i møte mellom ulike mennesker. Arbeidet baserer seg på improvisasjon, kontaktimprovisasjon, partnerarbeid, koreografi og diskusjon om dans og bevegelse.

Begge gruppene består av voksne dansere både med og uten funksjonshemming, profesjonelle og amatører.

Danselaboratoriet 1 (kompani): mandager kl. 18.00 – 20.00
Danselaboratoriet 2: tirsdager kl. 18.00 – 19.30

Kontakt

  1. Kunstnerisk leder Danselaboratoriet 1 (kompani): Ingeborg D. Sanders: leder@danselaboratoriet.no / 93 26 02 91
  2. Kunstnerisk leder Danselaboratoriet 2: Nina Therese Aune: ninataune@gmail.com
Hjemmeside Facebook

Grupo Uniao Capoeira Trondheim

Capoeira er med sine afro-brasilanske røtter både en kamp, en lek og en dans. Musikk og rytme gir en fengende ramme til capoeira. En ‘capoeirista’ er leken, smidig og sterk – det blir du også!

Trenere er Anna Rongen, Anders Pettersen, Margit Konstanse Jensen og Ruth Helene Kongsbak.

Nybegynnere er alltid velkommen! Prøv en drop-in time!

Mandager kl. 20.30 – 22.00
Onsdager kl. 19.00 – 21.00

Kontakt

  1. Anna Rongen: anna.rongen@gmail.com / 94 24 93 65
  2. Påmelding (hvert semester): guctrondheim@gmail.com
Hjemmeside Facebook

Rabalderdans

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder.

Ukentlig påmelding via Eventbrite.

Gjennom ledet improvisasjon og øvelser utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek.

Barna kan komme i vanlige klær, og det er fint om de er barbente. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna når det er plass til det.

Rabalderdans drives av Rabalder – Interesseorganisasjon for barn og unge i Østbyen, og er støttet av Kulturenheten i Trondheim kommune (KuBa) og DansiT.

Pedagogene som leder Rabalderdans våren 2018 er Ingeborg Dugstad Sanders, Svetlana Stokke, Tonje Solemdal Hellem, Marthe Aleksandra J. Aagesen, Line Fjørstad, Marte Aspås Krog og Elisabeth B. Asgrimplass.

Dørene åpner kl 17.00. Vi starter med 15 min. fri lek til musikk, etterfulgt av 30 min. felles dans fra kl. 17.15-17.45.

Merk: Aldersdelingen er kun en retningslinje, og dere er velkommen til å velge den dagen som passer best for dere.

Kontakt

  1. rabalderdans@gmail.com / 93260291 (Ingeborg)
hjemeside facebook

5 Rytmer

5 Rytmer er en kreativ utforskning av bevegelser og rytmer.

Vi lytter til kroppen og følger rytmene. Vi danser – uten å skulle prestere eller skulle mestre bestemte dansetrinn. 5 Rytmer inviterer oss til å utforske fem ulike bevegelseskvaliteter som er grunnleggende kvaliteter vi alle har i oss. Gjennom å danse og slippe kroppen inn i rytmene lander vi i oss selv, finner vår egen kraft og uttrykker oss gjennom den, gir slipp på spenninger og kjenner gleden ved å være til og hviler i det. Ved å rette oppmerksomheten inn i kroppen øker sanseligheten og vi blir mer bevisst hva kroppen forteller oss. Gjennom det kan vi finne tilbake til kroppens kilde til energi, glede og tillit til oss selv og til livet.

Passer for alle! Man trenger ikke å ha tidligere danseerfaring for å delta.

Ledes av Kari Holten, fysioterapeut og lærer i 5 Rytmer.

Torsdager kl. 18.00 – 20.00

Kontakt

  1. Informasjon / påmelding: karianamika@gmail.com / 98 06 77 65
Hjemmeside Facebook

Samtidsdans for voksne

Kurs og drop-in.

Et kurs hvor du blir kjent med flere teknikker og aspekter ved samtidsdans. Vi jobber med ulike danseoppgaver, – øvelser og -fraser. Klassene gir deg mulighet til å utvikle ditt bevegelsespråk, og få en bedre forståelse for bevegelse og kroppens anatomi.

Passer for litt øvet/øvet. Info om priser og påmelding på hjemmesiden.

Høsten 2018 undervises kurset av tre ulike pedagoger, hver 5 uker sammenhengene; Nina Therese Aune, Anna Thu Schmidt og Ingeborg Dugstad Sanders.

Tirsdager kl 20.00-21.30

Kontakt: Nina Therese Aune, samtidsdansforvoksne@gmail.com

Facebook

 

Improjam og improlab

Månedlig JAM eller LAB i improvisasjonsdans for voksne. Gratis deltakelse. Passer alle.

IMPROLAB

ImproLAB er teknikkworkshops i improvisasjonsdans. Ulike øvelser i fokus hver gang. Hovedsaklig utforsker vi teknikk i kontaktimprovisasjon, men andre elementer fra improvisasjonsdans kan komme under loopen innimellom. ImproLAB er altså en teknikklasse i motsetning til ImproJAM som er mer fri dans. Du kan definitivt ha utbytte av LAB’en når du danser på JAM’en!

Undervises på engelsk/norsk. Pedagog er Nina Therese Aune.

Datoer og mer info for ImproLAB finner du i egne event (oppdateres løpende) på facebook.

 

IMPROJAM

ImproJAM er improvisasjonsdans for voksne. Ingen forkunnskap nødvendig, og du deltar på gulvet så mye som du vil. Klassen starter med ledet oppvarming etterfulgt av jam. Her kan du utforske bevegelser både alene og i møte med andre. Ulike kropper med ulike erfaringer kommer sammen til dans, og vi lar oss inspirere av hverandres kreativitet og danseglede.

Undervises på engelsk/norsk. Pedagog er Nina Therese Aune.

Datoer og mer info for ImproJAM finner du i egne event (oppdateres løpende) på facebook.

Facebook

5 Rytmer dans / SWEAT YOUR PRAYERS

SWEAT YOUR PRAYERS er rom for selvpraksis og fri dans uten faste trinn og teknikker, rett og galt eller ord og instruksjoner. Med dype røtter i Gabrielle Roth`s  meditative danspraksis som kalles de 5Rytmer: Flyt – Stakatto – Kaos – Lyrisk og Stillhet, utforsker vi hva det vil si å hafysisk kontakt til vårt eget bevegelessenter, til vår egen pust og til kroppens mange forbindelser og muligheter.

SWEAT YOUR PRAYERS passer for alle uavhengig av kjønn, alder, form, farge og danserisk erfaring. Gjennom dansen øver vi på å åpne opp for det som er her og nå ved å ta imot vår egen flyt og følge våre føtter med pust, oppmerksomhet og tilstedeværelse.

Å danse er å finne tilbake til det som nærer hele oss med sirkulasjon og energi.
Det er å lytte til kroppens dype visdom og ha tillit til å danse din dans med frihet og kraft.

Søndager kl 12 – 15: 28 jan – 25 feb – 29 apr – 13 mai
Gratis inngang / donasjonsbasert

Er det noe du lurer på ang 5Rytmer eller SWEAT YOUR PRAYERS så ta kontakt med
Loan TP Hoang på mail: crotonicx(at)gmail.com

×