http://www.dansit.no/residens/rohde-aass-produksjoner-tjidtjie-mamma/http://www.dansit.no/events/dansefilm/http://www.dansit.no/aktiviteter/fagdag-for-dansepedagoger-jazz-metodikk-med-marita-mesloe-skaiaa/http://www.dansit.no/aktiviteter/a-song-to-mia-habib-productions-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/makt-og-avmakt-tony-tran-og-antero-hein-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/again-av-zero-visibility-corp/http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-hvor-har-du-vaert-multiplie-2018/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Damer i bevegelse

Kveldsaktiviteter

På kveldstid leies dansesalen ut til ulike virksomheter innen dans og bevegelse. Blant dagens leietakere finner vi ulike dansetilbud for barn og voksne, yogaklasser og Capoeira.

Danselaboratoriet

Danselaboratoriet er en arena for å eksperimentere med, utforske og skape dans i samtiden i møte mellom ulike mennesker. Arbeidet baserer seg på improvisasjon, kontaktimprovisasjon, partnerarbeid, koreografi og diskusjon om dans og bevegelse.

Begge gruppene består av voksne dansere både med og uten funksjonshemming, profesjonelle og amatører.

Danselaboratoriet 1 (kompani): mandager kl. 18.00 – 20.00
Danselaboratoriet 2: tirsdager kl. 18.00 – 19.30

Kontakt

  1. Kunstnerisk leder Danselaboratoriet 1 (kompani): Ingeborg D. Sanders: leder@danselaboratoriet.no / 93 26 02 91
  2. Kunstnerisk leder Danselaboratoriet 2: Nina Therese Aune: ninataune@gmail.com
Hjemmeside Facebook

Grupo Uniao Capoeira Trondheim

Capoeira er med sine afro-brasilanske røtter både en kamp, en lek og en dans. Musikk og rytme gir en fengende ramme til capoeira. En ‘capoeirista’ er leken, smidig og sterk – det blir du også!

Trenere er Anna Rongen, Anders Pettersen, Margit Konstanse Jensen og Ruth Helene Kongsbak.

Nybegynnere er alltid velkommen! Prøv en drop-in time!

Mandager kl. 20.30 – 22.00
Onsdager kl. 19.00 – 21.00

Kontakt

  1. Anna Rongen: anna.rongen@gmail.com / 94 24 93 65
  2. Påmelding (hvert semester): guctrondheim@gmail.com
Hjemmeside Facebook

Rabalderdans

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder.

Ukentlig påmelding via Eventbrite.

Gjennom ledet improvisasjon og øvelser utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek.

Barna kan komme i vanlige klær, og det er fint om de er barbente. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna når det er plass til det.

Rabalderdans drives av Rabalder – Interesseorganisasjon for barn og unge i Østbyen, og er støttet av Kulturenheten i Trondheim kommune (KuBa) og DansiT – Senter for Dansekunst i Sør-Trøndelag.

Rabalderdans ledes av Svetlana Stokke, Hanne Aalberg, Elisabeth B. Asgrimplass, Marthe Aagesen og Ingeborg Dugstad Sanders.

Tirsdager vår 2017 (4-6år):
Oppstart i  uke 5 (31. januar)

Torsdager vår 2017 (2-4år):

Oppstart i  uke 5 (02. februar)

Dørene åpner kl 17.00. Vi starter med 15 min. fri lek til musikk, etterfulgt av 30 min. felles dans fra kl. 17.15-17.45.

Merk: Aldersdelingen er kun en retningslinje, og dere er velkommen til å velge den dagen som passer best for dere.

Kontakt

  1. rabalderdans@gmail.com / 93260291 (Ingeborg)
hjemeside facebook

YatraYoga

YatraYoga ble etablert juni 2016 av Nina Therese Aune som er utdannet yogalærer fra YogaWorks (2008).

YatraYoga har som mål å være en inspirasjonskilde til yoga og dens filosofi. Timene som tilbys er hovedsaklig basert i hatha og vinyasa yoga. Yogakurs over flere uker tilbys hvert semester, og workshops og drop-in klasser tilbys både på helg og kvelder gjennom året.

Kurs våren 2017:
Vinyasa Yoga Nivå 1+ (17. januar – 21. mars)
Vinyasa Yoga Nivå 2 (28. mars – 6. juni)

VINYASA YOGA NIVÅ 1+

Vinyasa Yoga Nivå 1+ er et steg videre for deg som har grunnleggende erfaring i yoga.
På Nivå 1+ kurs blir du mer bevisst anatomi i bevegelse, og det å ta vare på seg selv i praksis. Du ledes mot mer selvstendighet og flyt i Solhilsen. Det introduseres flere stående og sittende stillinger, og øvelser som styrker kjernemuskulatur og holdning. Det gis grundig innføring i noen bakoverbøy og armbalanser. Du veiledes til avspenning, og får kjennskap til noen pusteøvelser.

I Vinyasa yoga har vi fokus på balanse mellom kropp og sinn, og flyt mellom pust og bevegelse. Det er en fysisk aktiv yogapraksis, hvor vi bruker pusten som et viktig hjelpemiddel. Yogatimen starter på matten med bevisstgjøring og oppvarming. Hver time har et fokustema som vi jobber i mot. Vi gjør ulike øvelser og stillinger nøysomt satt sammen i sekvenser. Timen avsluttes med avspenning liggende i Savasana.

Vinyasa yoga bygger styrke, smidighet, og forbedrer pust og konsentrasjon. Sinnsro er et viktig aspekt ved yoga, og øvelsene kan redusere stress og uro.

Ta med bevegelige klær i flere lag, og evt. et pledd og egen yogamatte om du har!

Tirsdager kl. 20.00 – 21.15

Kontakt

  1. Nina Therese Aune: yatrayogatrondheim@gmail.com
Hjemmeside Facebook

5 Rytmer

5 Rytmer er en kreativ utforskning av bevegelser og rytmer.

Vi lytter til kroppen og følger rytmene. Vi danser – uten å skulle prestere eller skulle mestre bestemte dansetrinn. 5 Rytmer inviterer oss til å utforske fem ulike bevegelseskvaliteter som er grunnleggende kvaliteter vi alle har i oss. Gjennom å danse og slippe kroppen inn i rytmene lander vi i oss selv, finner vår egen kraft og uttrykker oss gjennom den, gir slipp på spenninger og kjenner gleden ved å være til og hviler i det. Ved å rette oppmerksomheten inn i kroppen øker sanseligheten og vi blir mer bevisst hva kroppen forteller oss. Gjennom det kan vi finne tilbake til kroppens kilde til energi, glede og tillit til oss selv og til livet.

Passer for alle! Man trenger ikke å ha tidligere danseerfaring for å delta.

Ledes av Kari Holten, fysioterapeut og lærer i 5 Rytmer.

Onsdager kl. 17.00 – 19.00
Torsdager kl. 18.00 – 20.00

Kontakt

  1. Informasjon / påmelding: karianamika@gmail.com / 98 06 77 65
Hjemmeside Facebook

5 Rytmer / S I R K U L A S J O N

«S I R K U L A S J O N» er tre Waves klasser med veiledning av Loan TP Hoang, dansekunstner og 5 Rytmer lærer.

* 5 Rytmer er Gabrielle Roth`s meditative bevegelsespraksis forankret i 5 universelle livsrytmer: FLYT – STAKKATO – KAOS – LYRISK – STILLHET

* W a v e s  er første nivå og grunnleggende base i 5 Rytmer. Vi øver oss på å vekke våre fysiske forbindelser ved å gi oppmerksomheten tilbake til oss selv, til vår egen pust og de ulike  kroppsdelenes muligheter.

* «S i r k u l a s j o n»  er en invitasjon til å lytte dypt innover til det som sirkulerer og nærer oss. Hva skjer når vi  gir oss hen med fascinasjon og følger føttenes flyt og forbindelser uten sensur, sabotasje og stopp?

Gjennom tre torsdager vil vi sammen utforske dansens mange muligheter og mysterier. Dette er en fysisk praksis som passer alle uavhengig av bakgrunn og tidligere erfaring med 5 Rytmer. Har du en kropp så har du en mulighet til å komme deg i bevegelse og kontakt med din dans, ditt eget kraftsenter og unike energi.

3 torsdager  kl 18 – 20: 27 april  / 4 mai / 11 mai

Priser:
* Early Bird *  før 31 mars: 500 kr for alle tre torsdager
* Last Bird *  før 14 april: 700 kr for alle tre torsdager

Kontakt

  1. Loan TP Hoang: crotonicx@gmail.com

Samtidsdans for voksne

Kurs i samtidsdans for voksne som passer for nybegynnere og deg med litt erfaring.

Kurset tar utgangspunkt i samtidsdans, hovedsaklig releaseteknikk. Fokus er på å utforske hvordan den naturlige kroppen danser/beveger seg effektivt og smidig når det gjelder muskelkraft, tyngdekraft, fall og balanse. Vi jobber med ulike danseoppgaver, -øvelser og små koreografier. Kurset gir deg mulighet til å utvikle ditt bevegelsesspråk, og få en bredere forståelse for bevegelse og kroppens anatomi.

Det er også mulighet for drop-in!

Torsdager kl. 20.00 – 21.30

Kontakt

  1. Nina Therese Aune: samtidsdansforvoksne@gmail.com
Facebook

Sweat your Prayers

Sweat your Prayers er dypt forankret i Gabrielle Roth`s universelle 5Rytmer, og er både en meditativ og ekstatisk dansepraksis der personlig disiplin, frihet og fellesskap er i fokus.

Sweat your Prayers er en mulighet til å utforske din egen unike dans uten noen form for ytre instruksjoner eller teknisk veiledning annet enn bølge på bølge med mangfoldig musikk og rytmiske landskaper.

Sweat your Prayers er rom for fri bevegelse der hver og en får muligheten til å lytte innover, til å ta tid til egen pust, til egen kropp og tilstedeværelse.

Sweat your Prayers passer for alle som ønsker å komme i bedre form.
Dansebakgrunn og tidligere erfaring er ikke nødvendig.

5 SØNDAGER  kl. 17:00 – 20:00
8 Jan / 5 Feb / 12 Mar / 2 Apr / 7 Mai

Pris: 200kr per session

Kontakt

  1. Loan TP Hoang: crotonicx@gmail.com

syp-2017plakat

×