http://www.dansit.no/residens/min-virkelighet/http://www.dansit.no/residens/stina-therese-loras-sarakkhas-tears/http://www.dansit.no/aktiviteter/tilt-grow-seminar-2/http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/aktiviteter/bent-out-of-shape-deed-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/flakkande-roynd-rannei-grenne-og-solveig-styve-holte-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/again-av-zero-visibility-corp/http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-hvor-har-du-vaert-multiplie-2018/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
http://www.dansit.no/events/multiplie/

Multiplié dansefestival

DansiT arrangerer Multiplié dansefestival 10. – 14. april 2018!

Multiplié er festivalen som tøyer og bøyer vår forståelse av hva dans kan være, og for hvem.

Festivalen arrangeres for åttende gang, og er blitt en av Norges største dansefestivaler. Med sitt fundament i samtidsdans og fokus på sosial dansekunst har festivalen en unik profil i norsk sammenheng.

I Multipliés program finner du ulike uttrykk og opplevelser fra de mer intime til de storslåtte. Du får møte internasjonale, nasjonale og lokale dansekunstnere i forestillinger, i galleri, på filmlerret, i uterom, i skolen og gjennom seminar, workshops, foredrag og kunstnersamtaler.

Med «forflytning» som årets festivaltematikk åpner Multiplié opp for å diskutere og problematisere samtiden gjennom dansekunst.

Multiplié legger vekt på ordene dans og fest i dansefestival, så det blir også en rekke anledninger til å la seg rive med på dansegulvet selv!

Velkommen til festival!

ARENA / SAMARBEIDSPARTNERE:
Kunsthall Trondheim / Teaterhuset Avant Garden / Olavshallen / Verkstedhallen & Lobbyen / Cinemateket / Litteraturhuset / DansiT

TILSKUDDSYTERE OG ØVRIGE SAMARBEIDSPARTNERE:
Norsk Kulturråd, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kommune, Den Kulturelle Spaserstokken, Kulturenheten i Trondheim Kommune, Best Western Plus Hotel Bakeriet.

Programforslag

Programmet for festivalen i 2018 er ferdigbooket.

Programforslag sendes fortløpende til arnhild(at)dansit.no og ingeborg(at)dansit.no

  1. Kort avsnitt om verket
  2. Kort avsnitt om kompani/kunstnere
  3. Liste over medvirkende
  4. Antall medvirkende ved avvikling
  5. Lenke til videodokumentasjon (full lengde)

Historikk

Multiplié Dansefestival ble etablert som Trondheim Community Dance Festival i 2004 av Inclusive Dance Company i samarbeid med Kulturenheten i Trondheim Kommune og Teaterhuset Avant Garden. Hensikten var å gi Danselaboratoriet en profesjonell samtidsdanskontekst å delta i og bidra til. Allerede ved neste festival, i 2006, byttet festivalen navn til Multiplié, som den så har blitt hetende siden.

Les mer om festivaler fra 2004 – 2012

Multiplié Dansefestival 2016 ble arrangert mellom 11. – 17. april  med endring som festivaltema – politisk, kulturelt, kroppslig og kunstnerisk.

Tone Pernille Østern (PhD i dansekunst/førsteamanuensis i kunstfagdidaktikk ved NTNU og styreleder i DansiT) har skrevet en artikkel i På Spissen om festivalkunstnerne under Multiplié dansefestival 2016. Les den online her!

Festivalvideo Multipliè 2016 from DansiT on Vimeo.

11. april - kl.13:00 Bent Out Of Shape – DEED (NO)

11. april - kl.19:30 Bent Out Of Shape – DEED (NO)

12. april - kl.18:00 Flakkande røynd – Rannei Grenne og Solveig Styve Holte (NO)

12. april - kl.19:30 AGAIN – Zero Visibility Corp. (NO)

← Vis tidligere
×