http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-multiplie-dansefestival-2020-er-avlyst/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansens Dager

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

DansiT oppfordrer alle danseaktører i fylket til å feire mangfold og danseglede under Dansens Dager 2019!

Som regionsenter for dansekunst vil DansiT benytte anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Trøndelag. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen.

Dansens Dager-dansen

Hvert år utnevner Danseinformasjonen en Dansens Dager-ambassadør som koreograferer årets dans. Årets ambassadør er Martin Slaatto, og hans lekne Transporteringsdans (TD) er både dans og trening med et kunstperspektiv.

Mer om Dansens Dager-dansen 2019

Bli med!

Vi håper at alle som driver med dans vil benytte anledningen til å sette Trondheim og Trøndelag i bevegelse gjennom forestillinger, åpent studio, åpne klasser, utendørs-stunts, flashmobs eller annet dere kommer på.

Viktig informasjon om utendørsaktiviteter

Alle som arrangerer utendørsarrangement i Trondheim må selv registrere sine arrangement hos Midtbyen Management. Her kan dere også få noen gode tips til hvilke byrom som kan brukes.

De som ønsker å gjøre noe utenfor Trondheim sentrum bes kontakte det lokale politikontoret.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.

Mer om Dansens Dager
← Vis tidligere
×