http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-panta-rei-danseteater-tilt-og-tilt-grow-er-i-full-gang-med-hostens-prosjekter/http://www.dansit.no/events/forestillinger/http://www.dansit.no/events/dansenett_norge/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansens Dager

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

I 2017 samarbeider DansiT og Teaterhuset Avant Garden om en minifestival i forbindelse med Dansens Dager.

I tillegg til forestillinger får du faglig innhold med fokus på dansehistorie og kritikk, workshop, prisutdeling i dansefilmkonkurransen 60secondsdance, arrangementet Åpen scene for dans, et underholdende populærvitenskapelig foredrag om dansens historie, og kanskje en overraskelse eller to.

I tillegg inviterer vi alle til å delta i feiringen på ulike måter – se mer informasjon under!

Program Dansens Dager minifestival

Torsdag 27. april:

13.00 – DansiT: Studiovsining – Secondhand Knowledge
16.30 – Kunsthallen: Workshop med Aimée Zito Lema
19.00 – Litteraturhuset: Dansehistorisk foredrag

Fredag 28. april:

17:00 – Nedre Elvehavn, TMV-odden: Site-specific stunts / Dansens Dager-dansen
18:30 – Teaterhuset Avant Garden: Trippelbill
DEED – «WolfMan/Lycanthropy»
Dansefilm: 60secondsdance
Åpen Scene for dans

Lørdag 29. april:

12.00 – Torvet: Dansens Dag på Torvscenen
16.00 – Litteraturhuset: Presentasjon: Magasinet KOREOGRAFI
18.00 – Teaterhuset Avant Garden: Inga & Rósa – «The Valley»
20.00 – Trøndelag Teater: Yaniv Cohen – «How hard can it be?»
23.00 –  Teaterhuset Avant Garden: Pop-up club / Hermigervill

  • PRISER:
  • Festivalpass: 300,-
  • Forestillinger: 200,- / 130,-

Invitasjon Dansens Dager 2017

DansiT inviterer alle danseaktører i fylket til å feire mangfold og danseglede under Dansens Dager 2017!

Som regionsenter for dansekunst vil DansiT benytte anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Trøndelag. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre alt av aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen. Arbeidet gjøres i tett samarbeid med Danseinformasjonen i Oslo.

Dansens Dager-dansen

Hvert år utnevner Danseinformasjonen en Dansens Dager-ambassadør som koreograferer årets dans. Kristina Søetorp og Ida Wigdel i dansekompaniet Th’Line er årets ambassadører, og de ønsker de å heve fanen for skaperglede! Les mer om ambassadørene på Danseinformasjonens hjemmesider.

Bli med!

Vi håper at alle som driver med dans vil benytte anledningen til å sette Trondheim og Sør-Trøndelag i bevegelse gjennom forestillinger, åpent studio, åpne klasser, utendørs-stunts, flashmobs eller annet dere kommer på.

Send ditt arrangement til dansekonsulent Ingeborg Dugstad Sanders (ingeborg(at)dansit.no), så vil vi synliggjøre det på våre nettsider.

I år inviterer vi også dansemiljøet til å delta på arrangementet «Dansens Dag på Torvscenen» lørdag 29. april – se mer informasjon under!

Viktig informasjon om utendørsaktiviteter

Alle som arrangerer utendørsarrangement i Trondheim må selv registrere sine arrangement hos Midtbyen Management. Her kan dere også få noen gode tips til hvilke byrom som kan brukes.

De som ønsker å gjøre noe utenfor Trondheim sentrum bes kontakte det lokale politikontoret.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.

Mer om Dansens Dager
← Vis tidligere
×