http://www.dansit.no/residens/hagen-standal-to-ma-man-vaere/http://www.dansit.no/aktiviteter/impossible-actions/http://www.dansit.no/aktiviteter/your-shadow/http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/aktiviteter/chotto-xenos/http://www.dansit.no/aktiviteter/no-excuses-no-limits/http://www.dansit.no/aktiviteter/dip-into/http://www.dansit.no/aktiviteter/displaced-shadows/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansens Dager

Dansens Dager 2022 feires fra 29. april til 1. mai!

Under finner du informasjon fra Dansens Dager 2021:

DIGITAL FEIRING AV DANSENS DAGER 2021

30. april til 2. mai

Feiringen av Dansens Dager 2021 skulle sette sitt preg på bybildet og resten av landet. Vi ser dessverre at dette blir vanskelig med tanke på smittesituasjonen og ønsker at Dansens Dager i år skal fylle newsfeeden i stedet.

Vi oppfordrer alle til å danse årets dans under Dansens Dager. Film det, legg det ut på Facebook eller Instagram og tagg dansens dager!

#dansensdager2021
@dansensdager

DANS MED DIN KOHORT
DANS DER DU ER
ÅPNE DITT DANSEARKIV

HVORDAN DELTA PÅ DANSENS DAGER?

Det blir digital feiring av Dansens Dager i år igjen. Vi håper så mange som mulig vil være med å fylle newsfeeden i sosiale medier med danseklipp og dansebilder fra 30. april til 2. mai. Vi har laget noen oppfordringer som vi håper dere vil være med på:

DANS MED DIN KOHORT – innen 20. april

Dans Dansens Dager-dansen med din kohort, film det og send inn til post@dansensdager.no innen 20. april.  NB: hvis dere filmer med et mobilkamera, film gjerne med mobilen liggende. Danseinformasjonen setter sammen en liten collage som deles på nett og i sosiale medier under Dansens Dager. Filmer blir ofte store filer, så det er lurt å sende med filemail.com, wetransfer.com eller lignende. Ta kontakt på samme e-post om dere har spørsmål.

DANS DER DU ER – 30. april til 2. mai

Danseinformasjonen oppfordrer alle til å danse der de er under Dansens Dager – i stua, skogen, bakgården, hagen eller et annet sted, i trygg avstand til andre. Film og del på Facebook og Instagram. – Tagg, så deler vi videre! #dansensdager2021 #dansderduer @dansensdager

ÅPNE DITT DANSEARKIV – 30. april til 2. mai

Hvis du ikke har mulighet til å danse under årets feiring så håper vi du vil dele noe du har danset tidligere. Det kan være både film og bilder. Kanskje har du ett opptak av tidligere deltagelse på Dansens Dager? Kanskje har du mobilen full av danseklipp eller bilder? Eller kanskje du er med i et program som ligger i NRK-arkivet? Noe morsomt, fint, flaut eller skrytete – alt er lov. Husk å tagge!

#dansensdager2021

#åpnedittdansearkiv

@dansensdager

NB: Husk å følge lokale og nasjonale smittevernråd.

Hva er dansens dager?

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

Som senter for dansekunst vil DansiT benytte anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Midt-Norge. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen. Årets feiring blir noe annerledes på grunn av situasjonen og vi håper de fleste finner måter å feire dagen på innenfor helsemyndighetenes retningslinjer.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.

Mer om Dansens Dager

30. april - kl.12:00 Dip Into: Breaking & Vogue

← Vis tidligere
×