http://www.dansit.no/aktiviteter/sesonga%cc%8apning-rosendal-100-a%cc%8ar/http://www.dansit.no/aktiviteter/tumble-in-the-jungle-inger-cecilie-bertrand-de-lis-no/http://www.dansit.no/residens/jenny-beyer-deux-research/http://www.dansit.no/aktiviteter/fagdag-for-dansepedagoger/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansens Dager

Foto: Arne Hauge / Dansens Dager på Torvscenen (2017)

Dansens Dager 2020

Hvert år utnevner Danseinformasjonen en Dansens Dager-ambassadør som koreograferer årets dans. Årets ambassadør er Mia Habib. I år har ambassadøren filmet sin appell i sitt nærområde på Tøyen i Oslo. Hun reflekterer over den utfordrende situasjonen vi alle sammen er i nå og hvorfor dans er viktig i en tid som denne. Med utfordringer kommer også muligheter.

Akkurat nå må jeg danse der jeg er, i mitt nærmiljø. Jeg har blitt hyperlokal. Vi har blitt hyperlokale. Vi går, springer, sitter, leker hopper, ler, gråter og jobber der vi er. Og der vi er, er akkurat der vi er. Vi beveger oss ikke over landegrenser, vi danser ikke andre steder enn der vi er, der vi har blitt bedt om å være. Og selv med denne innskrenka mobiliteten så har kanskje andre ting begynt å bevege seg. Det som vanligvis ikke beveges. – Mia Habib

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

Som senter for dansekunst vil DansiT benytte anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Trøndelag. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen. Årets feiring blir noe annerledes på grunn av situasjonen og vi håper de fleste finner måter å feire dagen på innenfor helsemyndighetenes retningslinjer.

Viktig informasjon om utendørsaktiviteter

Alle som arrangerer utendørsarrangement i Trondheim må selv registrere sine arrangement hos Midtbyen Management. Her kan dere også få noen gode tips til hvilke byrom som kan brukes.

De som ønsker å gjøre noe utenfor Trondheim sentrum bes kontakte det lokale politikontoret.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.

Mer om Dansens Dager
← Vis tidligere
×