http://www.dansit.no/aktiviteter/jenta-som-mistet-navnet-sitt-kompani-morell-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/bent-out-of-shape-deed-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/again-av-zero-visibility-corp/http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-hvor-har-du-vaert-multiplie-2018/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansenett Norge

Dansenett Norge er et turnénettverk som arbeider for å gjøre norsk og internasjonal dansekunst tilgjengelig for et stort og engasjert publikum i hele landet.

Fokus på publikumsbyggende aktiviteter og styrking av relasjonen mellom publikum og arrangørleddet er således svært viktig for nettverket. Dansenett Norge er et unikt samarbeid mellom noen av Norges viktigste aktører for visning av samtidig dansekunst, hvor DansiT er regional koordinator i Midt-Norge. Dansens Hus er nasjonal koordinator og Bærum Kulturhus, RAS og dansearena Nord er pr 2017 de andre regionale koordinatorene.

Dansenett Norge er et resultat og en videreføring av to pilotturnéår for utvikling av et nasjonalt turnénettverk for dans igangsatt og gjennomført av DansiT og Dansens Hus, sammenslått med Bærum Kulturhus danseturnénettverk via Kulturhusnettverket.

I 2017 er det danseforestillingene A song to… av Mia Habib og Makt og Avmakt av Antero Hein og Tony Tran som i regi av DansiT er på turné i Midt-Norge. I 2017 inngår Teaterhuset Avant Garden, Teateret Vårt, Storstuggu Røros, Inderøy Kulturhus, Dans i Trøndelag, RAS – Regional arena for samtidsdans samt DKS Trondheim, Inderøy og Sør-Trøndelag som våre samarbeidspartnere.

Makt og Avmakt vil i regi av DansiT totalt vises 15 ganger denne høsten, og det vil i forkant av turnéen gjennomføres ulike publikumsbyggende prosjekter. A song to… vil vises i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden under Bastard Internasjonale scenekunstfestival.

Tidligere pilotturnéår

2016: Rotating Nora av Ingun Bjørnsgaard prosjekt

Forestillingen Rotating Nora av koreograf Ingun Bjørnsgaard og dansekompaniet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP) ble vist 7 ganger på turné i Midt-Norge høsten 2016.

2015: The Guest av Zero Visibility corp.

Forestillingen The Guest av koreograf Ina Christel Johannessen og dansekompaniet Zero Visibility corp. ble vist 7 ganger på turné i Midt-Norge høsten 2015.

I forkant av begge turnéene (2015 og 2016) gjennomførte DansiT en rekke publikumsbyggende aktiviteter som:

  1. Ambassadørgruppe for dans
  2. Kunstnersamtale mellom ulike kunstnergrupper
  3. Publikumssamtaler/før- og ettersnakk
  4. Møtepunkt mellom ulike dansemiljøer
  5. Ulike workshops
  6. Forarbeid for elever i DKS
  7. Involvering av lokale dansekunstnere
  8. Standard markedsføring
  9. Innhenting av tilbakemeldinger

– Jeg har aldri sett noe lignende før. Ina Christel Johannessen har gjort en fantastisk jobb med dette stykket. Selve handlingen var åpen for bred tolkning, og dansernes bevegelseskvaliteter var helt «mesmerizing». Elsket det! (elev VGS)

– Ibsen ville ha likt dette! (publikum etter åpen forestilling med «Rotating Nora»)

← Vis tidligere
×