http://www.dansit.no/aktiviteter/sesonga%cc%8apning-rosendal-100-a%cc%8ar/http://www.dansit.no/aktiviteter/tumble-in-the-jungle-inger-cecilie-bertrand-de-lis-no/http://www.dansit.no/residens/jenny-beyer-deux-research/http://www.dansit.no/aktiviteter/fagdag-for-dansepedagoger/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansefilm

 

12. – 17. januar: Multiplié dansefilm under Minimalen Kortfilmfestival. («In Media Res» av Anthony Valon)

DansiT programmerer dansefilmprogrammet «Multiplié dansefilm» under Minimalen Kortfilmfestival. I tillegg har DansiT tidligere vært norsk partner i den tidligere internasjonale dansefilmkonkurransen 60secondsdance.

Multiplié dansefilm

Siden 2015 har DansiT samarbeidet med Minimalen Kortfilmfestival om programmet Multiplié dansefilm, hvor vi presenterer et bredt spekter av dansefilm fra hele verden.

Multiplié dansefilm har lånt navnet sitt av Multiplié dansefestival, hvor dansekunsten bøyes og tøyes inn i nye, overraskende og engasjerende former. Møtet mellom film og dans som estetiske uttrykk utgjør en interessant kunstform som DansiT ønsker å være med på å synliggjøre. Multiplié dansefilm programmeres av DansiT i samarbeid med en kunstnerisk komité gjennom en åpen utlysning på FilmFreeway.

Multiplié dansefilm 2021 
Neste utgave av Minimalen Kortfilmfestival er 12. – 17.  januar 2021. For tredje år på rad vil en ekstern fagjury kåre en «beste film» i programmet. Vinneren vil motta en diplom og pris på 1000 euro. 

Kunstnerisk komité for Multiplié 2021
Terje Tjøme Mossige og Nina Wollny

Fagjury Multiplié dansefilm 2021

Eli Gjerde
Eli Gjerde er daglig leder ved Midtnorsk Filmsenter. Tidligere var hun film- og markedssjef ved Trondheim Kino, og har også vært tilknyttet Kosmorama internasjonale filmfestival som kurator. Gjerde er utdannet filmviter fra NTNU og har i tillegg studert journalistikk, nordisk språk og litteratur.

Tendai Makurumbandi
Tendai M. Makurumbandi er en profesjonell dansekunstner og koreograf fra Harare, for tiden basert i Oslo. Han har en BA i dans og koreografi fra National Ballet of Zimbabwe. Han har jobbet og turnert i Sverige og internasjonalt, og har videre jobbet som danser og lærer ved Kristiansund Opera. Han har etablerte In2IT International Dance Festival og Compassion 2Dance Company på Sunndalsøra. Makurumbandi går for tiden siste år på Masterutdanningen i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Svein Inge Sæther
Svein Inge Sæther er daglig leder for Cinemateket Trondheim, og har tidligere jobbet blant annet for Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival og Femmina filmfestival. I tillegg har han vært med på å grunnlegge og arrangere Trondheim Dokumentarfestival, og han er tidligere styremedlem i NyMusikk Trondheim. Sæther er utdannet filmviter fra NTNU.

Søknadsfrist
Earlybird: 1. september (10$)
Siste frist: 1. oktober (15$)

Les mer og send inn din film via FilmFreeway

60secondsdance

DansiT var norsk partner i den internasjonale dansekortfilmkonkurransen 60secondsdance. En nettbasert konkurranse for 1-minutters dansefilmer, i samarbeid med Loikka Dance Film Festival i Finland, Dansehallerne/ScreenMoves i Danmark og DansiT i Norge.

Se vinnerne av 60secondsdance 2018

Lagre

22. januar - kl.00:00 Rosendal 100 år – Sesongåpning!

24. januar - kl.16:00 Sesongåpning: Multiplié dansefilm

← Vis tidligere
×