http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/residens/michael-aspli-skygger-og-fantomer/http://www.dansit.no/residens/janne-eraker-rhythm-is-a-dancer/http://www.dansit.no/residens/montage-dansekompani-spots-are-back/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Dansefilm

DansiT har fokus på dansefilm gjennom å være norsk partner i den internasjonale dansefilmkonkurransen 60secondsdance, i tillegg til å programmere dansefilmprogrammet «Multiplié dansefilm» under Minimalen Kortfilmfestival.

Multiplié dansefilm

DansiT samarbeider med Minimalen Kortfilmfestival om programmet Multiplié dansefilm, hvor vi presenterer et bredt spekter av dansefilmer fra hele verden.

Multiplié dansefilm har lånt navnet sitt av Multiplié Dansefestival, hvor dansekunsten bøyes og tøyes inn i nye, overraskende og engasjerende former. Møtet mellom film og dans som estetiske uttrykk utgjør en interessant kunstform som DansiT ønsker å være med på å synliggjøre.

Multiplié dansefilm 2019
Neste utgave av Minimalen Kortfilmfestival er 22. – 27. januar 2019. Multiplié dansefilm vises 27. januar.  Gjennom en åpen utlysning har vi mottatt hele 254 filmer fra 45 forskjellige land til Multiplié dansefilm 2019. DansiT kuraterer det ferdige dansefilmprogrammet, og for første gang i 2019 vil det også kåres en «beste film» i programmet. Vinneren kåres av en fagjury og vil motta en pris på 1000 euro. 

Fagjury Multiplié dansefilm 2019:

Per Fikse er festivalsjef for Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim, og har vært det siden 1999; han har programmert for festivalen siden 1994. Festivalen hadde sin 30. utgave utgave i 2018, og viste 250 filmer over seks dager. Fikse har en Master of Management fra NTNU, har laget kortfilm og bidratt med artikler om film utgitt i internasjonale fagfellevurderte tidsskrift. Han jobber også som utviklingssjef for programvare i privat sektor.
Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Gina Sandberg er forhenværende utøvende danser, som i dag arbeider som regissør og videokunstner med base i Trondheim. Hun er en av grunnleggerne bak det Oslo-baserte dans- og sangensemblet Les Femmes, som var operativt fra 2005 til 2017. Har lang erfaring som koreograf og dansepedagog, parallelt med et vell av andre kreative uttrykk. Utdannet til bachelor i dans ved Universitetet i Stavanger, samt studier ved Broadway Dance Center i New York og Pineapple Dance Studios, London.
Foto: Steinar Hagen

Jon Vatne jobber som filmregissør, -fotograf og -produsent, hovedsakelig med dokumentarfilmer og musikkvideoer. Han er utdannet innen dokumentarfilm med MA i Fjernsynsproduksjon ved Høgskolen i Lillehammer og fra The New School i New York. Vatne brenner for å lage innovative filmer om det tilsynelatende uforståelige.
Foto: Henrik Flatås

60secondsdance

DansiT er norsk partner i den internasjonale dansefilmkonkurransen 60secondsdance. Denne nettbaserte konkurransen er et samarbeid mellom Loikka Dance Film Festival i Finland, Dansehallerne/ScreenMoves i Danmark og DansiT i Norge.

60secondsdance er en konkurranse for dansefilm som varer i nøyaktig ett minutt. Hvert av de nordiske landene kårer én vinner og én andreplass blant filmene som blir sendt inn, i tillegg til at en dansefilm vil motta publikumsprisen. Dermed kan deltagerne i konkurransen potensielt vinne priser i alle de fire landene. Det avholdes en prisseremoni i hvert land.

Vinner: € 1500
Runner up: € 500
Publikumspris: Turné med samlingen av nordiske vinnere

Se alle vinnerne av 60secondsdance 2018

REGLER:

 1. Du må være over 18 år for å delta
 2. Det er gratis å delta
 3. Det er ingen restriksjoner angående filmens produksjonsdato
 4. Hver deltager kan maksimum sende inn 3 filmer
 5. Filmen kan ikke ha vært sendt inn til 60secondsdance tidligere
 6. Hvilket som helst kamera kan brukes, så lenge filmen oppfyller kravene til 60secondsdance
 7. Filmen skal ikke inneholde rulletekst eller andre krediteringer. Hvis din film kommer videre, vil 60secondsdance etterspørre krediteringer
 8. Filmen må ha en lengde på nøyaktig 60 sekunder
 9. Hver film kan kun sendes inn én gang
 10. Deltagerne må laste opp sin film via YouTube og inkludere YouTube-linken i innsendingsskjemaet på 60secondsdance sine hjemmesider. Videoen må være åpen og ha selve filmtittelen som tittel
 11. Alle som sender inn dansefilm til 60secondsdance må lese «terms and conditions» som er oppgitt i innsendingsskjemaet

Norsk jury 60secondsdance 2018

Anne Kathrine Fallmyr – Koreograf, reporter og produsent.
Per Fikse – Festivalsjef, Minimalen kortfilmfestival.
Victoria Husby – Dansekunstner, koreograf og illustratør.
Elin Osjord – Videokunstner, fotograf og dansekunstner.
Magnus Skatvold – Filmskaper og grunnlegger av Spætt Film AS

Les mer om jurymedlemmene her:

Lagre

← Vis tidligere
×