http://www.dansit.no/aktiviteter/sommerkurs-i-trondheim-2018/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-multiplie-dansefilm-2019/http://www.dansit.no/aktiviteter/tilt-grow-seminar-fagdag-for-dansekunstnere-pedagoger-utovende-og-skapende/http://www.dansit.no/residens/panta-rei-danseteater-tilt-grow/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foro: Stein Jarle Nilsen

Studiovisning av forestillingen «Ved siden av»

19. oktober 2017 - kl.15:30 40 min Gratis Sted: DansiT PROGRAM Studiovisninger

«Ved siden av» er et bevegelig verk, hvor det fysiske og musikalske ble skapt gjennom improvisasjon av musiker Christian Aftreth Eriksen og dansekunstnerne Ingeborg Dugstad Sanders og Terje Tjøme Mossige.

Intensjonen bak er et ønske om å lage en abstrakt forestilling som setter følelsene og intellektet i bevegelse, åpner opp fortolkningsrom og setter i gang tankerekker.

Øyeblikk av hårfin, fyldig, fysisk fløyel, rasende kjappe fysiske streker i rommet, flytende kroppslige skyer. Sammen skaper aktørene et sted som tidligere ikke har eksistert og fyller dette stedet med overraskelser; noe vakkert, noe stygt, og det vi ser men ikke forstår.

Forestillingen hadde premiere i Olavshallen i Trondheim 28. oktober 2016. I januar 2017 gjestet forestillingen Arktisk Kultursenter i Hammerfest. Kunstnerne inviterer nå til studiovisning i forbindelse med gjenopptakelse, før forestillingen skal spilles på Dansens Hus i Oslo under CODA festivalen 25. og 26. oktober 2017.

Medvirkende

Koreografi: Terje Tjøme Mossige
Skapende dansere: Terje Tjøme Mossige og Ingeborg Dugstad Sanders
Skapende musiker: Christian Aftreth Eriksen
Produsent: Ø.J.Prod.
Co-produsent: DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag
Gjestespillarrangør: Dansearena nord
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde

Om kunsterne

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Han har arbeidet kontinuerlig som koreograf og danser, blant annet i Zero visibility corp, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og i Carte Blanche. Tjøme Mossige og dansekunstner Ulf Nilseng etablerte dansekompaniet TOYBOYS i 2002, og gjorde 11 produksjoner sammen. Han har også samarbeidet med Øyvind Jørgensen, Janne-Camilla Lyster, Haagenscmagen mfl. Han laget sin første soloforestilling i 2017, som spilles 60 ganger i inn-og utland. Tjøme Mossige ble i 2014 mottaker av 10årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere fra Norsk Kulturråd.

Ingeborg Dugstad Sanders er utdannet ved Laban Centre i London, i tilegg til PPU ved KHiO og en ettåring sertifisering i Laban bevegelsesanalyse fra LIMS i New York. Dugstad Sanders ansatt som dansekonsulent ved DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, som kunstnerisk leder og pedagog i Danselaboratoriet, og driver dansetilbudet Rabalderdans for barnehagebarn. Hun jobber også freelance som danser og koreograf i egne prosjekter, og med kunstnere/kompanier som Terje Tjøme Mossige, Rhode/Aass produksjoner, Cirka Teater, Barbro Djupvik, Inclusive Dance Company og Abalino Dance Theatre.

Christian Aftreth Eriksen er utdannet ved konservatoriene i Trondheim og Aarhus, samt ved Norges Musikkhøgskole og private studier med Douglas Elliott. Han har en kombinert mastergrad i utøvende trombone og instrumentering/orkestrering. Aftreth Eriksen jobber frilans som trombonist, arrangør og storbandleder og har vært vikar/ekstramusiker i blant annet: Luftforsvarets Musikkorps, TrondheimSolistene, orkestrene i Aarhus, Aalborg og Randers, Norwegian Cornet and Sackbuts og Highasakite. For tiden spiller han leadtrombone og tuba i Knut Lauritzens storband, Trondheims profesjonelle storband, og med Åge Aleksandersen og Sambandet.

×