http://www.dansit.no/residens/micha-goldberg-invisible-to-drones/http://www.dansit.no/aktiviteter/multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger

Sang, Stepp og Samtidsdans (Vers #2) – Rabagast (NO)

10. april 2018 - kl.22:15 13. april 2018 - kl.20:00 14. april 2018 - kl.21:00 Gratis / 150 / 100 Sted: Lobbyen, Verkstedhallen Sted: Kunsthall Trondheim PROGRAM Forestillinger Multiplié dansefestival

Sang, Stepp og Samtidsdans ønsker å ta konsertformen på alvor og lar innholdet sang, stepp og samtidsdans stille og spille opp til dans.

Prosjektet har som ambisjon å nyansere et kjært, tradisjonelt og nært beslektet forhold i dansen, nemlig bevegelsen og lyden. Vi dykker ned i dette forholdet mellom dansen og musikken – bevegelsen og lyden, med sang, stepp og samtidsdans som partnere.

Hvordan står det egentlig til med dette tradisjonelt nære og kjære forholdet mellom dansen og musikken – bevegelsen og lyden, er det satt på en bedøvende prøve i våre dager?

Evner samtidsdansen å forene, la seg påvirke, tjene og være avhengig i relasjonen til musikk og lyd? Og hvordan fikk dette tradisjonelle forholdet mellom dansen og musikken videreutvikle seg gjennom andre kunstuttrykk som for eksempel i stepp og i sang?

Kompaniet ønsker også å inkludere sang, stepp og samtidsdanseglade festivaldeltagere under sitt besøk!

Har du lyst har du lov til å ta del i arbeidsprosessen gjennom:
– «The Classics» (kroppens og stemmens bevissthetsrituale) ved arbeidsdagens begynnelse
– «The Band» (gruppas egen orkesterjam) mot arbeidsdagens slutt

Nysgjerrig på hvor og når? Kontakt Kristine Karåla Øren på 92615388 eller følg event på Facebook.

Residens i Lobbyen (Verkstedhallen) 10. – 13. april inkl. gratis visninger:
Tirsdag 10. april kl 22.15 (etter ”Ravemachine”)
Fredag 13. april kl 20.00 (før ”Hyperfruit”)

Grand finale i Kunsthall Trondheim
Lørdag 14. april kl 21.00 (etterfulgt av FESTIVALFEST!)

Billetter lørdag 14. april kl. 21

Medvirkende

Kristine Karåla Øren er en pratmaker, yogi og rabagast utdannet ved Statens Balletthøgskole, nå KHIO. Til sommeren har hun 25års jubileum i det frie prosjektbaserte dansekunstfeltet. Hun har en variert og langstrakt kunstnerisk arbeidserfaring som skapende og utøvende danser og koreograf, prosjektleder og initiativtaker, fasilitator og veileder, og deltaker i egne og andres kollektive prosesser.

Janne Häger Eraker er en norsk / tysk Rabsteppdanser. Hun er utdannet i Oslo, Rotterdam og New York, og har bakgrunn i moderne og samtidsdans. Hun fungerer som en slags dansende perkusjonist i både band og scenekunstprosjekter. Janne utforsker og utvider steppdansens kunstneriske muligheter innenfor sjangre og områder som noise-musikk, folkemusikk og samtidsdans. Hun eksperimenterer kontinuerlig med steppdansen, som her i Sang, Stepp og Samtidsdans, og i andre prosjekter. Eraker mottok Statens treårige kunstnerstipend i 2015.

Ingeleiv Berstad er en utøvende og skapende danserkunstner utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun skaper arbeider både for scenerom og i møte med andre landskap og kontekster. Hennes praksis er mangfoldig og utvikles stadig gjennom undersøkende arbeid i ulike formater. Hun er nysgjerrig på krefter som former våre kropper og historie. De siste årene har hun produsert «Spoiler» og «Jordjenta» med Berstad/Helgebostad/Wigdel. ”LOUDSPEAKERS” med Kristin Helgebostad for Carte Blanche, og ”Phantasmagoric” med Kristin Helgebostad og Chrisander Brun. Berstad er også vokalist, felespiller og medlem av bandene Lady Hardanger og Frøkedal & Familien.

Initiert av: Kristine Karåla Øren
Medskapende utøvere: Ingeleiv Berstad, Janne Häger Eraker, Kristine Karåla Øren
Scenografiske elementer: Michiel Jansen
Støttet av: Norsk Kulturfond, Fond for utøvende kunstnere
Co-produksjon: DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge

×