http://www.dansit.no/utlysninger/open-call-to-be-given-over/http://www.dansit.no/residens/ronald-belaza-walls/http://www.dansit.no/aktiviteter/konsert-oy/http://www.dansit.no/aktiviteter/normal/http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Erik Berg

Rotating Nora – IBP (NO)

22. november 2016 - kl.19:30 23. november 2016 - kl.19:30 1,5 timer 250/175/120 Sted: Olavshallen Fullt program Forestillinger Dansenett Norge

Med Rotating Nora griper Ingun Bjørnsgaard fatt i Ibsens aller mest kjente kvinneskikkelse.

En av Norges mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard, har i Rotating Nora samlet et stjernelag av dansekunstnere, deriblant Matias Rønningen fra Namsos. Nå er det mulig å oppleve forestillingen i Trøndelag – velkommen!

Arne Fagerholt, tidligere danser i Nasjonalballetten og teatersjef ved Carte Blanche og nåværende kulturleder i Orkdal kommune, leder en uformell førsnakk i Olavshallens foajé en time før forestilling. Her får dere blant annet høre mer om forestillingen og Fagerholt vil snakke med Ingun Bjørnsgaard om hva hun er opptatt av som koreograf.

Rotating Nora er andre produksjon i et pilotturnénettverk for dans i Norge igangsatt av DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag og Dansens Hus. Teaterhuset Avant Garden, Olavshallen, Storstuggu Røros Kultur- og konferansesenter, Inderøy Kulturhus/Dans i Nord-Trøndelag, DKS Trondheim og DKS Sør-Trøndelag er samarbeidspartnere.

Om Rotating Nora

Arketypiske fragmenter fra Et dukkehjem eksperimenteres med, omarbeides og settes inn i nye kontekster med en umiskjennelig Bjørnsgaard-signatur. I Rotating Nora oppsøker og fråtser dansere og koreograf i kollisjonene mellom krav og forventninger, mellom det opphøyde og obskøne, mellom lengsler og behov. Her blir ambivalensen dronning, og følelsen av å ha gått seg vill er grunnstemningen. Det tragikomisk menneskelige blir synlig, imperfekt og foredlet. I bevegelse.

I Et dukkehjem er det tradisjonelle mannlige og kvinnelige i en flytsone. Maktforhold, kjærlighet, seksualitet, og morsrollen inngår i komplekse mønstre. Dans har på mange måter en historisk forankring i tradisjonelle kvinnelige verdier. Gjennom dansehistorien har man delvis forholdt seg til en taus kvinne. Men Nora er en snakkende kvinne, eller er hun det?

Medvirkende

Koreograf: Ingun Bjørnsgaard
Komponist: Eivind Buene
Dansere: Mattias Ekholm, Vebjørn Sundby, Ida Wigdel, Matias Rønningen, Marianne Haugli, Catharina Vehre Gresslien
Scenograf: Thomas Bjørk
Lysdesign: Lutz Deppe
Lyddesign: Morten Pettersen
Dramaturg: Kai Johnsen
Kostymedesigner: Ane Aasheim
Produsert av: Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Samproduksjon: Dansens Hus
Ingun Bjørnsgaard Prosjekt er støttet av Kulturrådet

×