http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/https://www.barasigfusdottir.comhttp://www.dansit.no/aktiviteter/lulla-dybwikdans-no-juba-juba-festivalen/http://www.dansit.no/residens/kristina-gjems-your-shadow/http://www.dansit.no/aktiviteter/svartlamodagen-2019/Lørdag 25. mai: Studiovisning Fadi Giha
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Søren Meisner

Republika – Edhem Jesenković (BA)

13. april 2016 - kl.21:00 Sted: Verkstedhallen Scene Fullt program Forestillinger Multiplié dansefestival

Republika er en rå og usminket isenesettelse av en migrants indre kamp.

Dansekunstner Edhem Jesenković søker tilbake til en ellers fortrengt periode av sitt liv, til en tid preget av usikkerhet og frykt. Jesenković tar oss tilbake til 90-tallet da borgerkrigene på Balkan brøt ut. Som følge av etnisk rensning ble Jesenković og hans familie drevet på flukt − og livet, slik han kjente det, lagt i ruiner.

Etter forestillingen vil det være en kunstnersamtale med Edhem Jesenković, ledet av teatersjef ved Teaterhuset Avant Garden, Per Ananiassen.

Kjøp billett her!

 

Om Edhem Jesenković

Edhem Jesenković er født og oppvokst i Bosnia-Herzegovina. I 1993 emigrerte han til Sverige, hvor han fikk øynene opp for dans. Hans karriere tok for alvor fart da han i 1999 ble ferdigutdannet fra Den Kongelige Svenske Balletskole. Jesenković har base i København og har arbeidet sammen med flere anerkjente koreografer og dansekompanier. Han har mange kritikerroste forestillinger bak seg, bl.a. forestillingen «M.E.N», «4 Times Hundred» og verket «Dilemma of Obedience», som ble danset av Dansk Danseteaters dansere og nominert til en Reumert som Årets beste danseforestilling.

×