http://www.dansit.no/hjem/om-dansit/http://www.dansit.no/aktiviteter/thing-power/http://www.dansit.no/aktiviteter/sacrifice-while-lost-in-salted-earth/http://www.dansit.no/aktiviteter/kunstnersamtaler-host-2022/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Fusentast: Katitzi

Katitzi – Teater Fusentast (NO)

25. oktober 2020 - kl.12:00 45 min 180/120/90 Sted: Rosendal Teater Sted: Sal 2 Fullt program Forestillinger Barne- og ungdomsprogram

Et lekent teaterstykke om hvordan det er å vokse opp som annerledes i en fremmed verden

Teater Fusentasts mest spilte forestilling er basert på vestafrikanske fortellerteknikker, med gitar og lirekasse, plingplong og to skuespillere som spiller alle 24 roller.

Bøkene om Katitzi slo ned som en bombe i Skandinavia da de utkom på 1970-tallet. At det her fantes en gruppe mennesker som ble nektet deres rettigheter fordi de var roma, var vanskelig å forstå for mange. Romakvinnen Katarina Taikon fikk etter mye om og men lov til å lære seg lese og skrive da hun var 26 år. Hun klarte med bøkene om sin oppvekst som jenta Katitzi å oppnå at hennes egne endelig fikk ha egne boliger og rett til skolegang. De 14 Katitzibøkene ble like kjente i Sverige som Emil i Lønneberget.

Fusentastene har bearbeidet disse vakre , morsomme, rå og sanne historier til fortellerteater om en forteller som gjennom sine fortellinger klarte å endre samfunnet. Katarina Taikon fikk æresbetegnelsen «Den svenske Martin Luther King». I 2015 ble bøkene hennes utgitt på ny, det utkom en biografi og en prisbelønnet dokumentar, «Taikon», om henne samme året.

Passer for barn fra 7 år

Barne- og ungdomsprogrammet  er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater

BILLETTER

Medvirkende

Manus: Ingeborg Eliassen / Jaap den Hertog
Skuespillere: Karl Markus Reinert og Coby Omvlee
Musikk: Håvard Lund
Scenografi: Gunnar Fretheim/ Jaap den Hertog
Kostymer: Solveig Fugelsøy
Konsulent: Rosa Taikon (Sverige)
Instruktør: Ildevert Meda (Burkina Faso), ferdigstilt av Elin Hassel-Iversen
Dramaturgi: Jaap den Hertog
Takk til: Ragnhild Schlüter og Michael Langhammer for hjelp og gode råd.
Støttet av: Norsk kulturfond og Nettverket Du Store Verden (trAP.no)

×