http://www.dansit.no/utlysninger/nyhet-60secondsdance-topp-10-stem-pa-din-favoritt/http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/aktiviteter/oxytrain-biongschia-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/apninger-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/sang-stepp-og-samtidsdans-vers-2-rabagast-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/gronn-magnus-myhr-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/ravemachine-doris-uhlich-michael-turinski-at/http://www.dansit.no/aktiviteter/encryption-tony-tran-andreas-leonardsen-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/bent-out-of-shape-deed-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/flakkande-roynd-rannei-grenne-og-solveig-styve-holte-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/again-av-zero-visibility-corp/http://www.dansit.no/aktiviteter/sans-og-samling-ingri-fiksdal-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/en-til-en-to-tre-fire-eller-femten-terje-tjome-mossige-no/http://www.dansit.no/aktiviteter/hyperfruit-ludvig-daae-og-joanna-nordahl/http://www.dansit.no/aktiviteter/church-of-dancy-asrun-magnusdottir-is/http://www.dansit.no/aktiviteter/hvor-har-du-vaert-the-urban-playground-team-uk/http://www.dansit.no/aktiviteter/blanks-ingrid-berger-myhre-no/http://www.dansit.no/hjem/kontakt/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Arne Hauge

Hvor har du vært? – The Urban Playground Team (UK)

13. april 2018 - kl.18:00 14. april 2018 - kl.14:00 Sted: Trondheim Sentralstasjon PROGRAM Multiplié dansefestival

Kunstnerisk utviklingsprosjekt, Multiplié 2018

The Urban Playground Team er invitert til Multiplié dansefestival for å lage en helt spesiell utendørs forestilling med ungdommer fra Trondheim!

Hvor har du vært? handler om å reise og forflytte seg, og kanskje finne et nytt hjem? Her får de unge gjøre krav på byen de bor i – ta den i bruk, gjenoppdage og utforske den, og samtidig utfordre seg selv gjennom å overvinne hindringer.

Parkour går ut på å overvinne hindringer som ligger i en bestemt rute, gjennom å hoppe over gjerder, klatre på hus, løpe og bevege seg på en leken og kreativ måte. Hva skjer når Parkour møter dans? To ulike disipliner er i dialog, på samme måte som når mennesker med ulike språk møtes og må finne nye måter å kommunisere på. Dette arbeidet er karakteristisk for The Urban Playground Team, en av Storbritannias fremste grupper innen sjangeren Performance Parkour (2PK).

Miranda Henderson og Alister O´Loughlin, lederne av The Urban Playground Team, har utdannelse i pedagogikk for barn og unge fra Trinity Laban Conservatoire. De har spesiell kompetanse på arbeid med unge mennesker i risikofaser, fra områder preget av sosiale og kulturelle utfordringer.

Om kunstnerisk utvikingsprosjekt

DansiT har tradisjon for å initiere og produsere kunstneriske utviklingsprosjekt innen community dance/sosial dansekunst i forbindelse med Multiplié dansefestival. Her inviteres gjestekunstnere som kan vise til arbeider av høy kunstnerisk kvalitet og med relevant erfaring og kunnskap til å samarbeide med ulike lokale aktører. Prosjektene utvikler de involvertes kompetanse, og skaper et personlig engasjement og en begeistring for dansekunsten blant deltakerne selv og i deres nærmiljø.

For DansiT gir de kunstneriske utviklingsprosjektene en unik mulighet til å komme i kontakt med ulike grupper i lokalsamfunnet, og til å bringe nye perspektiver inn som igjen bidrar til å utvide regionen og nasjonens kompetanse på fagfeltet.

Medvirkende

Regi og koreografi: The Urban Playground Team / Miranda Henderson & Alister O’Loughlin
Prosjektassistent: Heidi Grøtte
Ensemble-leder: Marin Haugland Sundby
Dokumentasjon: Andy Day
Medskapende utøvere: Et internasjonalt ensemble av ungdom fra Trondheim
Samarbeidspartner: EM-basen v. BFT Omsorgsenheten, Trondheim Kommune

 

×