http://www.dansit.no/aktiviteter/dance-to-dance-to-ludvig-daae-no/http://www.dansit.no/events/dansenett_norge/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Arne Hauge

Hvor har du vært? – The Urban Playground Team (UK)

13. april 2018 - kl.18:00 14. april 2018 - kl.14:00 150 / 100 / 75 Sted: Trondheim Sentralstasjon PROGRAM Forestillinger Multiplié dansefestival

Kunstnerisk utviklingsprosjekt, Multiplié 2018

The Urban Playground Team er invitert til Multiplié dansefestival for å lage en helt spesiell utendørs forestilling med ungdommer fra Trondheim!

Hvor har du vært? handler om å reise og forflytte seg, og kanskje finne et nytt hjem? Her får de unge gjøre krav på byen de bor i – ta den i bruk, gjenoppdage og utforske den, og samtidig utfordre seg selv gjennom å overvinne hindringer.

Parkour går ut på å overvinne hindringer som ligger i en bestemt rute, gjennom å hoppe over gjerder, klatre på hus, løpe og bevege seg på en leken og kreativ måte. Hva skjer når Parkour møter dans? To ulike disipliner er i dialog, på samme måte som når mennesker med ulike språk møtes og må finne nye måter å kommunisere på. Dette arbeidet er karakteristisk for The Urban Playground Team, en av Storbritannias fremste grupper innen sjangeren Performance Parkour (2PK).

Miranda Henderson og Alister O´Loughlin, lederne av The Urban Playground Team, har utdannelse i pedagogikk for barn og unge fra Trinity Laban Conservatoire. De har spesiell kompetanse på arbeid med unge mennesker i risikofaser, fra områder preget av sosiale og kulturelle utfordringer.

Billetter fredag 13. april kl. 18   Billetter lørdag 14. april kl. 14

Om kunstnerisk utvikingsprosjekt

DansiT har tradisjon for å initiere og produsere kunstneriske utviklingsprosjekt innen community dance/sosial dansekunst i forbindelse med Multiplié dansefestival. Her inviteres gjestekunstnere som kan vise til arbeider av høy kunstnerisk kvalitet og med relevant erfaring og kunnskap til å samarbeide med ulike lokale aktører. Prosjektene utvikler de involvertes kompetanse, og skaper et personlig engasjement og en begeistring for dansekunsten blant deltakerne selv og i deres nærmiljø.

For DansiT gir de kunstneriske utviklingsprosjektene en unik mulighet til å komme i kontakt med ulike grupper i lokalsamfunnet, og til å bringe nye perspektiver inn som igjen bidrar til å utvide regionen og nasjonens kompetanse på fagfeltet.

Medvirkende

Regi og koreografi: The Urban Playground Team / Miranda Henderson & Alister O’Loughlin
Prosjektassistent: Heidi Grøtte
Ensemble-leder: Martin Haugland Sundby
Dokumentasjon: Andy Day
Medskapende utøvere: Heidi Grøtte, Martin Haugland Sundby, August Langraff Bækken, Fredrik Apalseth, John Fung, Abel Beyene, Caroline Winchester Hagen og Alister O´Loughlin.
Samarbeidspartner: EM-basen v. BFT Omsorgsenheten, Trondheim Kommune

 

×