http://www.dansit.no/events/multiplie/http://www.dansit.no/utlysninger/ledig-residens/http://www.dansit.no/aktiviteter/train-the-trainer-kurs-med-ill_abilities/http://www.dansit.no/utlysninger/utlysning-samiske-ungdommer-sokes-til-unfinished-tales/http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/http://www.dansit.no/residens/michael-aspli-shadow-ground/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Mariell Amelie Lind Hansen

GLEMT – Simone Grøtte (NO)

16. oktober 2019 - kl.19:00 50 minutter 100/220 Sted: Rosendal Teater Fullt program Forestillinger

GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.

I GLEMT har Simone Grøtte skapt en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe.

Jeg spør bestefar hvilken lyd han husker best fra krigen. Han svarer «luken som skalkes igjen over oss når torpedoalarmen går.» Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer. Publikum inviteres inn i scenerommet til en nær opplevelse formidlet gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid.

Vises i samarbeid med Dansenett Norge og Rosendal Teater.

Billetter

Simone Grøtte

Simone Grøtte er en koreograf fra Lakselv i Nord-Norge. Hennes arbeid er sterkt påvirket av hennes samiske bakgrunn. Projektene hun lager utforsker spørsmål som handler om identitet og tilhørighet, med en tilnærming som har fokus på menneskelige følelser og perspektiver. Simone Grøtte har tidligere laget produksjoner i samarbeid med Norddans i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge.

×