http://www.dansit.no/residens/micha-goldberg-invisible-to-drones/http://www.dansit.no/aktiviteter/multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Ingeborg Dugstad Sanders

Flakkande røynd – Rannei Grenne og Solveig Styve Holte (NO)

12. april 2018 - kl.18:00 Sted: Kunsthall Trondheim PROGRAM Forestillinger Multiplié dansefestival

URPREMIERE!

Flakkande røynd er et pågående kunstnerisk arbeid der Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har utforsket den amerikanske koreografen Merce Cunningham sine teknikker og koreografiske prinsipper.

To kvinner gyver løs på en gammel død krok. De bryr seg om kroker, kurver, alt som kan foldes sammen. De forandres, utmattes og tripletter seg inn i kunsthistoriens horisont. Ved et lett googlesøk kan de følge, lære og kritisk nærme seg en dans som ble skapt lenge før noen av dem ble født. De skaper glimtvise felleskap med hverandre og med historien. Hvordan få fortidige bevegelser og kunstneriske prinsipper til å skjelve, svette og utmattes? Sammen skaper de et organ som ikke strever etter perfeksjon, men der alt får være synlig og hvor detaljer, sømmer og sprekker er åpne og den menneskelige kroppslighet får være tilstede.

Flakkande røynd er utviklet, ledet og utøvd av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte. De har invitert med seg designerduoen Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/ og musikerne Heida Mobeck og Anja Lauvdal i Skrap på kostymer og lyd. De har et felles utgangspunkt i samarbeidet og kunstnerskapene til Merce Cunningham, Robert Rauschenberg og John Cage.

De forflytter, overfører og transformerer materialer og arbeidsstrategier fra noen av århundrets mest innflytelsesrike kunstnere. De tenker på bevegelser, lyder og materialer som arkiverte objekt som kan hentes frem fra en annen tid og gis et nytt liv, en annen kroppslighet og uttrykk i dag. De interesserer seg for hva materialets potensielle egenvilje kan være, hva som finnes, hva som ikke finnes, hva som er deres egen vilje og hvordan kunstnerisk materiale fra en annen tid kan bli til noe annet i deres egne kropper og under samtidens estetiske regimer.

Billetter torsdag 12. april kl. 18

Medvirkende

Dans og koreografi: Rannei Grenne og Solveig Styve Holte
Musikk: Heida Mobeck og Anja Lauvdal i Skrap
Kostyme: Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/
Co-produksjon: DansiT, Weld, Black Box teater
Støttet av: DansiT, FFUK, Trondheim kommune

×