http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/https://www.barasigfusdottir.comhttp://www.dansit.no/aktiviteter/lulla-dybwikdans-no-juba-juba-festivalen/http://www.dansit.no/residens/kristina-gjems-your-shadow/http://www.dansit.no/aktiviteter/svartlamodagen-2019/Lørdag 25. mai: Studiovisning Fadi Giha
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Monika Sobczak.

Everything Remains – JULI/JON (FI/SE/NO)

3. april 2019 - kl.20:00 190 / 130 Sted: Verkstedhallen Scene Fullt program Forestillinger Multiplié dansefestival Dansenett Norge

«Juli Apponen performs a protest against every norm where just being human is not enough». *

Everything Remains er den andre delen i en triologi av JULI/JON som undersøker den svake kropps potensiale. Det er en koreografi for en sliten kropp. Et minimalistisk og poetisk møte med en selvbiografi bestående av fysiske transformasjoner av kjønn, smerte og begrensninger. Juli Apponen fungerer som en readymade med sitt arkiv av minner og erfaringer. Alt materiale utgår fra konkrete opplevelser fra operasjoner, kronisk smerte og den fysiske kroppen som et foranderlig og redigerbart materiale.

Everything Remains er en refleksjon over det svake, og en undersøkelse av potensialet i det utslitte og begrensede. Hva gjør vi når disse vilkår dominerer? Er en sliten kropp en mer interessant kropp? En naken kropp stilles opp på et hvitt gulv i dimensjonene av et papirark på en tom svart scene. I langsomhet skaper kroppen sitt rom og sin tid. Stille, insisterende bydes publikum inn til historien om en kropp, en person og en menneskelig erfaring.

* Sara Meidell – Västerbottens Kuriren

Billetter

Om JULI/JON

Koreografduoen JULI/JON arbeider med abstraherte koreografiske selvbiografier og stiller spørsmål til hva kropper er og blir til på scenen, i forhold til form og representasjon. JULI/JON fokuserer på potensialet som finnes i begrensninger, svakhet og det utslitte i kropper som er på scenen, ikke fordi de kan, men fordi de ikke kan.

Verkene kjennetegnes som minimale, abstrakte og presist koreograferte. De sceniske elementene skaper holistiske bilder og atmosfærer, som er komponert sammen som uatskillelige enheter. Juli Apponen (FI/SE) og Jon R. Skulberg (N) samarbeider om alle askapekter i forestillingene.

I Everything Ends With Flowers, den første delen i trilogien, var den undersøkende koreografien en studie av Juli Apponens post-opterte kropp og tilstand. Den samme kroppen kommer tilbake i verket Everything Remains, med sitt omfattende arkiv av gjentatte komplikasjoner, smerter og operasjoner.

Medvirkende

Konsept, koreografi, rom og lys: Jon R. Skulberg og Juli Apponen
Komponist: Lil Lacy
Dramaturg: Astrid Hansen Holm
Lys: JULI/JON og Addis Prag
Medvirkende: Juli Apponen
Foto: Monika Sobczak
Støttet av: Norsk Kulturråd, Statens Kulturråd, Kulturkontakt Nord, Statens Kunstfond

×