http://www.dansit.no/aktiviteter/konferanse-futures-of-dance-educations-opportunities-and-challenges/https://www.barasigfusdottir.comhttp://www.dansit.no/aktiviteter/lulla-dybwikdans-no-juba-juba-festivalen/http://www.dansit.no/residens/kristina-gjems-your-shadow/http://www.dansit.no/aktiviteter/svartlamodagen-2019/Lørdag 25. mai: Studiovisning Fadi Giha
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto Alan Proosa

Breathe! Do not breathe! – Liis Vares (EG)

6. april 2019 - kl.19:00 70 min 190 / 130 Sted: Trøndelag Teater Fullt program Forestillinger Multiplié dansefestival

Breathe! Do not breathe! observerer reaksjonene og instinktene som er spesifikke for menneskelige kropper og forholdet mellom dem. Forestillingen avslører tema som ikke kan diskuteres, men kun forflyttes og danses gjennom.

På scenen møtes to svært forskjellige kropper som materialer: dansekunstner Liis Vares og bare Paša (som han introduserer seg selv). Fra møtet mellom to kroppslige virkeligheter, fødes hver kveld en sosial svamp som skal presses tom for så å skape en ny virkelighet.

Liis: «Forestillingen min handler om dansens død. Eller fødselen av den. Med fødsel eller død av kroppen. Avhengig av hvilket perspektiv du ser det fra.»

Paša: «Jeg er ikke danser, jeg er pensjonist.»

Billetter

Om Liis Vares

Liis Vares er en utøver, koreograf og lærer basert i Tallinn. Essensen av hennes arbeid er de menneskene hun jobber med, og de siste årene har hun fokusert sin kunstneriske praksis rundt begrepet «moderne kropp». Som lærer er hun fokusert på improvisasjon og individuell kroppsopplevelse. Hennes mål er å skape og dele rom hvor alle har mulighet til å lære, og omdefinere ‘kropp’ og ‘dans’ i tiden igjen og igjen. Hun har erfaring fra å danse med ulike kropper fra forskjellige land, med unike evner. Siden 2014 er hun en sertifisert DanceAbility-lærer.

Medvirkende

Forfatter og regissør: Liis Vares
Utøvere: Liis Vares, Pavel Semjonov
Lyd og video designer: Taavet Jansen
Lysdesigner: Jari Matsi
Scenograf: Kristi Kongi
Dramaturgisk støtte: Tambet Tuisk
Produsent: Sõltumatu Tantsu Lava

×