http://www.dansit.no/residens/micha-goldberg-invisible-to-drones/http://www.dansit.no/aktiviteter/multiplie-dansefilm-2019/
Hva skjer
Vi tilbyr
Nyheter/utlysninger
Foto: Sara Anke

Blanks – Ingrid Berger Myhre (NO)

14. april 2018 - kl.20:00 40 min 190 / 120 Sted: Teaterhuset Avant Garden PROGRAM Forestillinger Multiplié dansefestival

En sjarmerende danseforestilling om hvordan vi leser mening inn i ting, situasjoner og mennesker. Gjennom stadige små hopp og vendinger utfordres forventningene våre, og vi blir overlatt til å fylle inn meningen og sammenhengen selv.

Blanks er en solo som leker med betingelsene for hvordan vi ser på dans. På upretensiøst vis setter Ingrid Berger Myhre ulike former for intensjon og meningsdannelse i spill, for å vise oss hvordan beskrivelsen av en situasjon kan endre den faktiske situasjonen som blir beskrevet.

Tilskueren navigerer seg gjennom dekonstruerte lag med tegn og symboler, og må selv fylle ut tomrommene mellom dem – som i en lek der bildet trer frem ved å tegne fra prikk til prikk. Forestillingen veksler lekent mellom tekst og dans, og sjonglerer med undertekst, pre-tekst, kontekst og andre forutsetninger vi kikker etter når vi «leser» dans.

Som flere andre av tidens dansekunstnere kombinerer Ingrid Berger Myhre en interesse for kroppens potensial og bevegelsesmønstre med en fascinasjon for språkets konvensjoner og potensial i det menneskelige samspillet. Spørsmålet hun stadig vender tilbake til er: Hvordan leser vi hva som står på spill i en gitt situasjon?

«In BLANKS, everything turns into celebration and astonishment, even the ordinary.» – Théàtrorama

Forestillingen vises i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.

Billetter lørdag 14. april kl. 20

Biografi

Ingrid Berger Myhre er danser, koreograf og scenekunstner med base i Brüssel. Hun er utdannet ved Trinity Laban Centre i London, University of the Arts i Amsterdam, og The Choreographic Centre i Montpellier. Berger Myhre er i 2017/18 tilknyttet den anerkjente skolen P.A.R.T.S i Brüssel, hvor hun tar en etterutdanning ved deres forskningsprogram for dansere, koreografer og dramaturger.

Medvirkende

Koreografi og utøver: Ingrid Berger Myhre
Lys og scenografi: Edwin Kolpa
Teknisk og visuelt: Sigurd Ytre-Arne
Kostyme: Maja Eline Larssen
Dramaturgi: Merel Heering
Research og visuell rådgiving: Jenny Berger Myhre
Musikk: Jim O’Rourke, Magnus Hængsle
Støttet av: Norsk Kulturråd
Co-produsert av: Black Box Teater, Dansateliers Rotterdam, 4Culture, Working Art Space and Production Bucharest (WASP)
Takk til: Lasse Passage Nøsted

×